Norwichin manageri kyllästyi Teemu Pukki -kysymyksiin, joita hänelle esitetään jatkuvasti.

Norwichin manageri kyllästyi Teemu Pukki -kysymyksiin – “Yksi parhaista!”

Norwichin manageri Daniel Farke kyllästyi jatkuviin Teemu Pukki -kysymyksiin ja hän toi varsin selväksi, miten paljon hän suomalaispelaajaansa arvostaa.

Vaikka viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonneen Norwich Cityn alkukausi Championshipissä on ollut varsin ailahteleva, löytyy joukkue sarjataulukosta jaetulta kuudennelta sijalta: sarjasta kaksi nousee suoraan Valioliigaan ja seuraavat neljä pelaavat keskenään pudotuspelit, joiden voittaja nousee niin ikään Valioliigaan.

Myös Teemu Pukin ehkä hieman ailahtelevista otteista on riittänyt paljon puhetta ja Kanarianlintujen managerina toimiva Daniel Farke sai nyt tarpeekseen jatkuvista kysymyksistä vain kertaalleen tällä kaudella osuneen Pukin ympärillä.

– Ei meidän tarvi keskustella Teemusta, sillä hän on edelleen yksi parhaista pelaajista tässä sarjassa, Farke paalutti heti Evening Newsin haastattelun alkuun.

– Meidän ei tarvitse puhua hänen kyvyistään tai epäillä hänen merkitystään meille, sillä se olisi totaalisen hullua. Hän on mitä luultavimmin pelannut enemmän jalkapalloa viimeisten kahden kauden aikana kuin yksikään muu Englannissa ja iskenyt suurin piirtein 40 liigamaalia. Hän voitti tällä tasolla Kultaisen kengän toissa kaudella ja hänet arvostettiin sarjan parhaaksi pelaajaksi, vaikka vastassa oli Jack Grealishin kaltaisia pelaajia. Hän johdatti Suomen EM-kisoihin ja iski Valioliigassa kaksinumeroisen maalimäärän.

[vihjeet]

– Sen tunsin, että hän hieman väsyi viime kauden loppupuolella, mutta hän esimerkiksi ratkaisi meille voiton Huddersfieldistä pallonriistollaan ja voitti meille pisteen Prestonia vastaan epäitsekkyydellään. Hän missasi sen rankkarin Derbyä vastaan, mutta tällaisia asioita tapahtuu. Älkäkäämme siis epäilkö hänen vireystilaansa.

Kuten Farke totesi, on Pukki pelannut äärimmäisen paljon pelejä – paitsi Norwichin, mutta myös Huuhkajien paidassa – ja saksalainen pyrkiikin löytämään suojatilleen hengähdystaukoja edes jossain vaiheessa.

– Minun tehtäväni on pitää hänet tuoreena. Hän ei ole enää 18-vuotias ja tämä tulee olemaan lähestymistapani läpi kauden. Se, voittaako hän Kultaisen kengän uudelleen, ei ole tärkeää minulle. Hänen ei tarvitse todistaa kenellekään yhtikäs mitään.

– Toki on todennäköisempää, että hän iskee 30 maalia, jos hän on kentällä jokaisen mahdollisen minuutin, mutta tekee hän sitten 30 tai kymmenen maalia ja muut hyökkääjämme tekevät saman (ja tekevät niin ikään kymmenen maalia) – luotan siihen, että he pystyvät takaamaan meille piikkipaikan. Me tarvitsemme Teemua. Hän on äärimmäisen tärkeä meille ja yksi tämän sarjan parhaista hyökkääjistä.

– Tälle kaudelle meillä ei ollut kunnollista harjoituskautta, ja koska hän on supertähti Suomessa, hän pelaa myös jokaisen maajoukkueottelun; ensi kesään saakka hän saattaa joutua pelaamaan joka kolmas päivä jalkapallo-ottelun, mutta jos vain voin antaa hänelle lepoa, aion myös tehdä niin.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord