VIDEO: PSG-Basaksehir-ottelu keskeytettiin – rasismia vai väärinymmärrystä?

schedule 9 joulukuun 2020 - 03:36
person Marko Ollonqvist

PSG-Basaksehir-ottelu keskeytettiin Mestarien liigassa todella erikoisen välikohtauksen seurauksena ja lopulta peli jäi pelaamatta loppuun.

Ranskalaisseura PSG sai Mestarien liigan alkulohkon viimeisessä ottelussaan vastaansa turkkilaisen Basaksehirin.

Ottelu jäi kuitenkin pahasti kesken, sillä se keskeytettiin Basaksehirin pelaajien jätettyä ottelun kesken ja poistuttua pukuhuoneeseen, PSG:n pelaajien seuratessa pian perässä.

Mutta mitä ihmettä oikein tapahtui?

Ainakin tässä kohtaa, näillä tiedoilla, jotka julkisuuteen ovat kantautuneet, tapahtumaketju on ollut tällainen:

  1. Basaksehirin pelaajalla annettiin keltainen kortti. Turkkilaisseuran penkki ei pitänyt ratkaisusta ja reagoivat siihen kovaan ääneen.
  2. Ottelun neljäs tuomari kehottaa päätuomari Ovidiu Hategania antamaan punaisen kortin Basaksehirin valmennusportaaseen kuuluvalle Pierre Webolle.
  3. Basaksehirin vaihtopenkillä on kuusi valkoihoista ja yksi tummaihoinen valmennusportaan jäsen. Kun Hategan tiedustelee, kenelle punainen kortti tulee antaa, käyttää neljäs erotuomari romaniankielistä sanaa “negru”, joka on suomeksi “musta”; ottelun tuomaristo oli romanialainen.
  4. Webo kimpaantuu tilanteesta – jokainen voinee kuvitella, miltä tuo sana Webolle kuulosti ja ylipäätään ihonvärin käyttäminen tuomariston toimesta henkilöä kuvaavana ominaisuutena on vähintäänkin kyseenalaista. Webo saa punaisen kortin. Basaksehirin vaihtopelaaja Demba Ba syöksyy puolustamaan valmentajaansa ja saa niin ikään punaisen kortin.
  5. Basaksehirin pelaajat eivät suostu pitkien neuvottelujen jälkeen jatkamaan ottelua, vaan poistuvat pukukoppiin. Samaan aikaan seuran Twitter-tilillä julkaistaan sanat “Sano ei rasismille”. Pian myös PSG:n pelaajat suuntaavat pukukoppikäytävälle.
  6. Basaksehir ei suostu jatkamaan ottelua ilman, että ottelun neljäs tuomari vaihdetaan. UEFA ehdottaa, että neljäs tuomari vaihdettaisiin VAR-tuomariston jäsenen kanssa päikseen, mutta Basaksehir ei suostu tähän.
  7. UEFA ilmoittaa, että ottelua tullaan jatkamaan vielä saman illan aikana.
  8. UEFA ilmoittaa, että ottelu on peruttu ainakin tältä illalta.

Huhhuh, millainen tilanne.

Tässä vielä muutama video:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord