Pep Guardiola teki historiaa ja upeaa sellaista – ohitti Fergusonin ja Mourinhon!

schedule 27 helmikuun 2020 - 07:02
person Marko Ollonqvist

Manchester Cityn espanjalaismanageri Pep Guardiola teki eilen upeaa historiaa, kun hänen joukkueensa kaatoi vieraskentällä Real Madridin.

Manchester City on menettänyt kuluvan kauden osalta mahdollisuutensa Valioliigan mestaruuteen. Joukkueen managerina toimiva Pep Guardiola kertoikin muutamia viikkoja sitten joukkueen siirtävän kaiken keskittymisensä Mestarien liigaan.

Panokset Cityn osalta kovenivat, kun Uefa löi seuralle kahden vuoden osallistumiskiellon sekä Mestarien liigaan että Eurooppa-liigaan. Seura aikoo valittaa päätöksestä, mutta mikäli se pysyy ennallaan, tarjoutuu Citylle seuraava mahdollisuus voittaa Mestarien liiga vuonna 2023.

Cityn arpatuuri Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäiseen vaiheeseen oli kenties pahin mahdollinen. Vastustajaksi arvottiin nimittäin jättiseura Real Madrid, ja vaikka Los Blancosin esitykset ovatkin olleet viime aikoina sekä pelillisesti että tuloksellisesti heikkoja, urakka on joka tapauksessa melkoinen.

Ottelupari potkaistiin käyntiin eilen Santiago Bernabeulla, josta City kävi hakemassa elintärkeän 2-1-vierasvoiton. Samalla Citystä tuli ensimmäinen englantilaisseura 11 vuoteen, joka on kyennyt kaatamaan Real Madridin tämän kotikentällä.

Real Madrid siirtyi ottelussa johtoon 60. peliminuutilla, Iscon maalilla, mutta vajaat parikymmentä minuuttia myöhemmin vieraat tasoittivat Gabriel Jesusin maalilla. Tasoitusmaalista ehti kulua ainoastaan viitisen minuuttia, kun edellisen osuman viimeistellyt de Bruyne toimitti pallon itse Thibaut Courtois’n vartioimaan maaliin.

Kotijoukkueen ilta synkkeni pahemman kerran, kun joukkueen avainpelaajiin lukeutuva Sergio Ramos lensi 86. peliminuutilla suoralla punaisella kortilla ulos ja hän tulee olemaan sivussa Etihad Stadiumilla pelattavasta toisesta osaottelusta.

Cityn voiton myötä Guardiola teki melkoista Mestarien liiga -historiaa: hän ohitti sekä Sir Alex Fergusonin, Jose Mourinhon että Carlo Ancelottin, mitä tulee kilpailun pudotuspelivaiheessa voitettujen otteluiden määrään. Guardiolalla on nyt pudotuspelivaiheesta 28 voittoa, kun niitä edellä mainitulla kolmikolla on 27.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord