Neymar ei saa pelata Mestarien liigan finaalissa? Rikkoi koronasääntöjä

schedule 19 elokuun 2020 - 09:38
person Marko Ollonqvist

Neymar ei saa välttämättä pelata Mestarien liigan finaalissa, sillä hän rikkoi UEFA:n koronasääntöjä Red Bull Leipzig -välierän jälkeen.

PSG on vuosien ajan jahdannut menestystä Mestarien liigassa ja tuosta syystä ranskalaisseura maksoi esimerkiksi vuonna 2017 FC Barcelonalle 222 miljoonaa euroa hankkiakseen Neymarin.

Nyt, kun pariisilaisseura on edennyt vihdoin ja viimein Mestarien liigan finaaliin, kaadettuaan Red Bull Leipzigin välierissä lukemin 3-0, olisikin melkoisen ironista ja tragikoomista, mikäli juuri Neymar joutuisi jättää väliin Portugalissa pelattavan finaaliottelun.

Näin kuitenkin saattaa käydä, sillä brittilehdistö kertoo Neymarin rikkoneen UEFA:n asettamia koronasääntöjä Leipzig-ottelun jälkeen, kun hän otti ja meni vaihtamaan pelipaitoja Marcel Halstenbergin kanssa. Tämä on siis vasten niitä erikoissääntöjä, jotka UEFA loi saattaakseen sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan osalta kauden 2019-2020 loppuun, ja pahimmillaan Neymaria saattaa odottaa pelikielto tai karanteeni.

UEFA:n säännöstössä todetaan seuraavaa paitojen vaihtamisen osalta:

“Pelaajia kehoitetaan pidättäytymään pelipaitojen vaihtamisesta ja sen noudattamatta jättäminen saattaa johtaa kurinpidolliseen käsittelyyn.”

Ennen Mestarien liigan jatkumista ilmassa oli puheita siitä, että paitojen vaihtaminen saattaisi johtaa 12 päivän karanteeniin. Tämä tarkoittaisi sitä, että Neymar ei saisi osallistua tulevana sunnuntaina pelattavaan finaaliotteluun, jossa vastaan asettuu joko toinen ranskalaisseura Lyon, joka on pudottanut matkan varrella sekä Juventuksen että Manchester Cityn, tai FC Barcelonan numeroin 8-2 viime kierroksella murskannut Bayern München.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord