Messi ja CR7 kohtaavat vihdoin – miten he ovat pärjänneet toisiaan vastaan?

schedule 4 lokakuun 2020 - 02:20
person Marko Ollonqvist

FC Barcelonan Lionel Messi ja CR7 eli Juventuksessa pelaava Cristiano Ronaldo kohtaavat vihdoin toisensa: ennen he olivat tuttu näky samalla kentällä Espanjassa.

Kun Mestarien liigan alkulohkot arvottiin aiemmin tällä viikolla, saatiin tilaisuudessa erittäin mehukas arvontatulos jokaisen jalkapallon ystävän osalta: Lionel Messin edustama FC Barcelona ja Cristiano Ronaldon edustama Juventus arvottiin samaan alkulohkoon.

Vuosien 2009-2018 aikana kaksikon kohtaamisia päästiin näkemään tasaisin väliajoin, kun Cristiano Ronaldo pelasi vielä Real Madridissa, ja he olivat aina huomion keskipisteenä, kun tarjolla oli El Clásico -huumaa. Portugalilaistähti jätti espanjalaisseuran kuitenkin kesällä 2018 ja sen jälkeen Messiä ja Cristiano Ronaldoa ei olla nähty yhtäaikaisesti samalla viheriöllä.

Edellinen heidän kohtaaminen päättyi FC Barcelonan ja Real Madridin väliseen 2-2-tasapeliin, jossa molemmat pelaajat onnistuivat kertaalleen maalinteossa.

Nyt, kun tätä kauan odotettua herkkua on luvassa kahden ottelun verran, ensiksi lokakuun 28. päivä ja sitten joulukuun 8. päivä, on syytä tehdä katsaus kaksikon välisiin kohtaamisiin historian saatossa: he ovat kohdanneet toisensa kentällä 35 kertaa.

Lionel Messi vs. Cristiano Ronaldo:

Voitot: 16-10
Tasapelit: 9
Maalit: 22-19
Maalisyötöt: 12-1

On paljon mahdollista, että kyseessä on kaksi viimeistä kertaa, kun tämä kenties kaikkien aikojen jalkapallokaksikko kohtaa toisensa viheriöllä, sillä kello tikittää uhkaavasti molempien kohdalla, vaikka he molemmat lukeutuvat edelleen jalkapallomaailman kirkkaimmalle huipulle yksilöinä.

Toki kohtaamisia kentällä saattaa tulla vielä tämänkin jälkeen, mutta miten pitkään he enää pelaavat Euroopassa ja miten todennäköistä on, että FC Barcelona ja Juventus arvottaisiin pian uudelleen samaan lohkoon ja/tai nämä kaksi seuraa kohtaisivat Mestarien liigan pudotuspeleissä?

No, oli miten oli, niin vähiin nämä kohtaamiset ovat joka tapauksessa käymässä, joten nuo edellä mainitut päivämäärät kannattaa merkata isolla värikynällä kalenteriin.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord