L’Equipe: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella – myös muita vaikutuksia!

schedule 13 maaliskuu 2020 - 12:10
person Marko Ollonqvist

Ranskalaislehti L’Equipen mukaan jalkapallon EM-kisat siirtyvät vuodella: Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan kerrotaan puolestaan siirtävän pelejään.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa järjestää tulevana tiistaina videokokouksen, jossa tehdään isoja päätöksiä eurooppalaisen jalkapallon osalta.

Ranskalaisen L’Equipen Uefan mukaan kokouksessa päätetään muun muassa jalkapallon EM-kisojen kohtalosta: kisojen uskotaan siirtyvän pelattavaksi kesälle 2021, minkä myötä Huuhkajat joutuisi odottamaan vielä yli vuoden päivät arvokisadebyyttiään.

Artikkelissa kerrotaan myös, että Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan osalta kausi keskeytetään tilapäisesti. Tähän mennessä Mestarien liigassa on peruttu Manchester Cityn ja Real Madridin sekä Juventuksen ja Lyonin väliset ottelut. Eurooppa-liigassa saman kohtalon ovat kokeneet puolestaan Inter-Getafe- ja Sevilla-AS Roma -ottelut.

Tällä hetkellä Euroopan jalkapallosarjoista Italian Serie A on tauolla ainakin 3. huhtikuuta saakka, Ranskassa pelataan tyhjille katsomoille vähintään 15. huhtikuuta saakka ja Saksan Bundesliigassa pelattavat tulevan viikonlopun ottelut pelataan niin ikään tyhjille katsomoille; varmaa on Saksan osalta jo se, ettei otteluita tulla ainakaan siirtämään, vaan siinä tapauksessa kausi mitä todennäköisimmin perutaan. Espanjan La Liga on puolestaan tauolla ainakin seuraavat kaksi viikkoa.

Englannin Valioliigan osalta tilanteesta kokoustetaan tänään. Viikonlopun ottelut oli määrä pelata täysin normaalisti, ilman mitään rajoituksia, mutta Arsenalin manageri Mikel Artetan sairastuttua koronavirukseen tilanne muuttui. Koko Arsenal-miehistö on karanteenissa ja lisäksi myös Manchester Cityn Benjamin Mendy sekä kolme Leicester-pelaajaa ovat tässä kohtaa karanteenissa.

Onkin hyvin todennäköistä, että Valioliiga-pelejä jää viikonlopun osalta pelaamatta. Päätöksiä tehdään tänään järjestettävässä hätäkokouksessa ylipäätään tulevaisuuden osalta.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord