Barcelonassa kuohuu – tilapäinen presidentti puhui Lionel Messin myymisestä!

schedule 5 joulukuun 2020 - 15:23
person Marko Ollonqvist

FC Barcelonan suunnalla kuohuu, jälleen kerran: seuran tilapäinen presidentti Carles Tusquets puhui Lionel Messin myymisestä.

Lionel Messi on päivänselvästi varsin onneton FC Barcelonassa.

Argentiinalainen halusi jättää katalonialaisseuran viime kauden päätteeksi, mutta seuran presidenttinä tuolloin toiminut Josep Maria Bartomeu torppasi rumalla tavalla nämä aikeet ja petti Messille antamansa lupauksen. Tämän jälkeen Messi on itse puhunut kyllästymisestään siihen, miten syyttävä sormi Barcelonassa osuu aina häneen; lisäksi hänet on nähty seuran treeneissä varsin apaattisessa tilassa.

Viime päivinä Barcelonan suunnalla on tapahtunut jälleen, nimittäin seuran tilapäisenä presidenttinä toimiva Carles Tusquets kertoi aiemmin tällä viikolla, että hän olisi myynyt Messin viime kauden jälkeen.

– Taloudellisesti mietittynä, olisin myynyt Messin viime kesänä. Se olisi ollut suotavaa hänestä saadun siirtosumman osalta ja sen rahamäärän osalta, jonka olisimme säästäneet (palkka). La Ligassa on tietyt palkkarajoitukset, Tusquets totesi RAC1:n haastattelussa.

Sittemmin hän on oikonut näitä kommenttejaan, kun seuran managerina toimiva Ronald Koeman ei ollut kovinkaan innoissaan niistä – joukkue yrittää saada La Ligan puolella koneensa kuntoon ja ajankohta tällaisille puheille ei olisi voinut olla huonompi.

– En sanonut, että olisin myynyt Messin; sanoin, että taloudellisessa mielessä hänen lähtönsä olisi ollut hyvä asia seuralle. Tilanteemme olisi parempi, koska hänellä on maailman korkein palkka ja se on fakta. Mutta en minä ole mikään sanomaan näistä asioista. Päätös on hänen ja johtoporras ei voi tehdä näitä päätöksiä.

– Jos se on tarpeen, kerron Koemanille, että hän on ymmärtänyt puheeni väärin. Minä vain yksinkertaisesti laskin taloudellisia numeroita yhteen. Se, mitä Messi tuo tuloja seuralle, kattaa hänen sopimuksensa hinnan, mutta Barcelona ei ole riippuvainen vain yhdestä persoonasta.

Messin siirtoa Manchester Cityyn pidetään lähestulkoon satavarmana asiana, mutta ranskalaisseura PSG on vielä mukana taistossa argentiinalaisesta. Brassitaituri Neymar kertoikin, miten hän haluaa yli kaiken pelata ensi kaudella Messin kanssa samassa joukkueessa ja tässä kohtaa kyse on tuskin hänen paluustaan Barcelonaan, vaikka katalonialaisseuran presidenttiehdokkaat ovatkin puhuneet Neymarin tuomisesta takaisin Camp Noulle.

– Haluan pelata Messin kanssa uudelleen. En halua mitään muuta asiaa niin paljon. Haluan nauttia siitä, että pääsen hänen kanssaan samalle nurmelle ja meidän täytyy ehdottomasti toteuttaa tämä ensi vuonna.

33-vuotiaan Messin, joka on edustanut FC Barcelonaa viimeiset 21 vuotta, sopimus päättyy tämän kauden jälkeen ja hän on vapaa jättämään seuran ilmaiseksi – kuten olisi ollut myös viime kesänä, mutta koronaviruspandemia venytti kautta ja Bartomeu hyväksikäytti tämän tilanteen, pettäen Messille annetun lupauksen.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord