Huuhkajien EM-kisalohko julki – suomalaisfaneille mahtavia uutisia!

schedule 30 marraskuu 2019 - 20:08
person Joonas Eriksson

Huuhkajien EM-kisalohko julki! Huuhkajat arvottiin B-lohkoon, jossa vastustajiksi asettuvat Belgia, Venäjä ja Tanska. Arvonta suoritettiin Bukarestissa.

Arvontaa suorittamassa ollut maalivahtilegenda Iker Casillas nosti koko arvonnan ensimmäisenä maana Walesin nimen, joten sen myötä varmistui välittömästi, että Huuhkajat tulee pelaamaan EM-lopputurnauksessa B-lohkossa, joka pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

A-lohko, johon Wales päätyi, pelataan puolestaan Roomassa ja Bakussa; lohkossa pelaavat Walesin lisäksi sekä Italia, Turkki ja Sveitsi.

Huuhkajat kohtaa historiansa ensimmäisessä EM-kisaottelussaan Kööpenhaminassa Tanskan. Sen jälkeen pelit jatkuvat Venäjää vastaan Pietarissa ja lopulta alkulohkon viimeisessä ottelussa vastaan asettelee kisojen suursuosikkeihin lukeutuva Belgia, jonka Huuhkajat kohtaa niin ikään Pietarissa.

Lähtökohtaisesti Huuhkajien EM-kisaurakasta tekee todella haastavan se, että joukkueet Venäjää ja Tanskaa vastaan ovat nimenomaan näiden maiden kotikentillä ja molemmat maat ovat olleet nimenomaan kotonaan pelatessa selkeästi vahvempia kuin vieraissa; Venäjä esimerkiksi eteni MM-kisaisäntänä kaikkien yllätykseksi aina puolivälieriin saakka, vuoden 2020 MM-kisoissa, ja Tanska puolestaan ei hävinnyt EM-karsinnoissa kotonaan kertaakaan, mutta onnistui voittamaan vain yhden vierasottelun – Gibraltarin.

Fanien näkökulmasta sen sijaan Pietari ja Kööpenhamina sopivat erinomaisesti, sillä matkustaminen molempiin kaupunkeihin on äärimmäisen helppoa. Toisaalta taas kummankaan kisakaupungin stadionit eivät ole järin suuria, joten lippuja on vähemmän tarjolla kuin olisi ollut esimerkiksi muissa kaupungeissa.

Mutta niin tai näin, nyt tulee nauttia tästä historiallisesta huumasta, jota suomalaisessa jalkapallossa päästään kokemaan!

Osa EM-kisalohkoista on vielä keskeneräisiä, sillä loput paikat ratkaistaan Kansojen liigassa. Jo tässä vaiheessa todelliseksi kuolemanlohkoksi voidaan kuitenkin nostaa F-lohko, jossa pelaavat sekä Saksa, Ranska että Portugali. Neljäntenä maana lohkoon liittyy joko Islanti, Romania, Bulgaria tai Unkari.

Tässä vielä kaikki alkulohkot:

A-Lohko
Rooma & Baku

Italia
Sveitsi
Turkki
Wales

B-Lohko
Pietari & Kööpenhamina

Belgia
Venäjä
Tanska
Suomi

C-lohko
Amsterdam & Bukarest

Ukraina
Hollanti
Itävalta
Georgia/Valko-Venäjä/Makedonia/Kosovo

D-lohko
Lontoo & Glasgow

Englanti
Kroatia
Tshekki
Skotlanti/Norja/Serbia/Israel

E-lohko
Bilbao & Dublin

Espanja
Puola
Ruotsi
Bosnia-Hertsegovina/Pohjois-Irlanti/Slovakia/Irlanti

F-lohko
München & Budapest

Saksa
Ranska
Portugali
Islanti/Romania/Bulgaria/Unkari

EM-kisat starttaa Roomasta perjantaina 12. kesäkuuta 2020 ja turnaus huipentuu sunnuntaina 12. heinäkuuta Lontoossa käytävään EM-finaaliin.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord