VIDEO: FC Kööpenhamina putosi – kaikkien aikojen joukkuetunarointi?

schedule 2 lokakuun 2020 - 04:39
person Marko Ollonqvist

FC Kööpenhamina putosi Eurooppa-liigasta, kun se teki täysin käsittämättömän oman maalin, jota voitaneen kutsua sanoilla “kaikkien aikojen joukkuetunarointi”.

Tanskalaisseura FC Kööpenhamina jäi kertakaikkisen karmaisevalla tavalla ulos Eurooppa-liigan lohkovaiheesta, kun se teki usean pelaajansa yhteistyöllä yhden kaikkien aikojen koomisimmista omista maaleista: tuo oma maali tuli maksamaan seuralle miljoonia euroja, sillä kroatialainen Rijeka voitti ottelun 1-0 ja eteni tuolla ottelun ainokaisella osumalla jatkoon.

Kaikki lähti liikenteeseen siitä, kun Kööpenhamina menetti pallon hyökkäyspäässä ja Rijeka lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Rijekan Domagoj Pavicic sai pallon haltuunsa hieman ennen puoltakenttää ja lähti rynnistämään kohti tanskalaisjoukkueen puolustusaluetta. Hän eteni yksin, usean Kööpenhamina-pelaajan jahdatessa häntä. Myös yksi tanskalaisjoukkueen puolustajista, Ragnar Sigurdsson, oli pallon ja oman maalinsa välissä. Juuri tuo kyseinen pelaaja kompuroi omia aikojaan, rynnätessään Pavicicia kohti, ja hän veti maahan mukanaan myös joukkuekaverinsa Victor Nelssonin.

Tämän yhteentörmäyksen jälkeen Pavicic pääsi nokikkain Karl-Johan Johnssonin kanssa ja nosti pallon vastaantulleen maalivahdin yli. Pavicicin nosto päätyi ylärimaan, mutta samaan aikaan laitapuolustaja Peter Ankersen oli juoksemassa kohti omaa maalia, pallo osui häneen ja kimposi hänen kauttaan maaliin.

Kaiken kaikkiaan kotijoukkue FC Kööpenhamina hallitsi ottelutapahtumia, mutta kun se ei onnistunut maalinteossa, muodostui tuo käsittämätön – monen epäonnisen sattuman summana syntynyt – maali ratkaisevaksi.

Tappio oli myös taloudellisesti todella kova kolaus tanskalaisseuralle, sillä pelkkä Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikka olisi tuonut seuran kassaan rahaa 2,92 miljoonaa euroa.

Tämä on eittämättä yksi kaikkien aikojen koomisimmista maaleista:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord