Ukraina piti Pohjois-Makedonian kurissa

schedule 17 kesäkuun 2021 - 18:12
person Niklas Sallinen

Ukrainan ja Pohjois-Makedonian pelistä odotettiin viihdyttävää ja joukkueet eivät tuottaneet pettämystä. Ukraina piti peliä hallussa avauspuolikkaan hyvin ja palkinto tuli puolen tunnin kohdalla. Kulmatilanteesta pallo löysi Oleksandr Karavaevin, joka kantapäällä löysi Andriy Yarmolenkon jolle oli helppo työ iskeä pallo maaliin takatolpalta. Seuraavaa osumaa ei jouduttu kauaa odottelemaan, kun vain viisi minuuttia edellisen jälkeen Ukraina iski jälleen. Tällä kertaa Yarmolenko toimi syöttäjänä ja hyvällä viimeistelyllä Roman Yaremchuk vei Ukrainan 2-0 johtoon. Tästä ehti kulua pari minuuttia ja Pohjois-Makedonian Goran Pandev sai pallon Ukrainan verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsiona.

Pohjois-Makedonia tuli toiselle puolikkaalle paremmalla ilmeellä ja palkinto tuli tunnin kohdalla, kun joukkueelle tuomittiin rankkari. Ezgjan Alioski asettui vetäjäksi, mutta Georgi Bushchan torjui oikealle suunnatun vedon. Ukrainan pelaajat kuitenkin vain seisoivat boksin ulkopuolella ja Alioskilla oli helppo työ pistää jatkopallo sisään. Pelin loppuhetkillä nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun VAR tarkastusta tehtiin vapaapotkutilanteen jälkeen. Pallo osui Ukrainan vapaapotkusta Daniel Avramovski ja pitkän tarkastelun jälkeen tilanteesta tuomittiin rankkari Ukrainalle. Vetäjäksi asettui Ruslan Malinovsky, mutta maalivahti veti jälleen pidemmän korren. Stole Dimitrievski venyi hyvään torjuntaan ja piti joukkueen haaveet elossa. Loppulukemiksi kuitenkin jäivät 2-1 ja Pohjois-Makedonian saldo on todennäköisesti nolla pistettä, kun viimeisessä pelissä vastaan tulee Hollanti. Ukraina taas pelaa itävaltaa vastaan.

Kuva: Twitter (EURO 2020)