Slovakia yllätti Puolan E-lohkon kamppailussa

schedule 14 kesäkuun 2021 - 21:05
person Niklas Sallinen

Maanantai-iltana Puola ja Slovakia käynnistivät kisojen osalta E-lohkon. Puola lähti peliin selvänä ennakkosuosikkina, mutta Slovakia tuli peliin hyvällä ilmeellä. Palkinto tästä syntyi parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Slovakian Robert Mak pelasi kaksi puolustajaa laidassa ulos tilanteesta ja hieman onnekkaasti veto kimposi Wojciech Szczesnyn kautta verkkoon. Puoliajalle edettiin Slovakian 1-0 johdossa.

Heti toisen puoliskon alussa Puola lähti hyökkäämään ja upean kuvion jälkeen Karol Linetty toi Puolan tasoihin Maciej Rybusin tarjoilusta. Puola otti pelistä selvän otteen ja näytti siltä ettei toinen maali ole kaukana. Grzegorz Krychowiakilla oli kuitenkin muita suunnitelmia, kun keskikenttä otti tunnin kohdalla toisen keltaisensa ja lensi pihalle. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin kulmatilanteen seurauksena Slovakian Milan Skriniar vei vieraat 2-1 johtoon hyvällä vedolla kulmatilanteen seurauksena. 10 miehellä pelannut Puola loi vielä pelissä paikkoja, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä. Tappio pistää Puolan erittäin pahaan tilanteeseen, kun edessä ovat vielä Ruotsi ja Espanja.