Skotlantin viimeistely petti – Tshekille tärkeä avausvoitto

schedule 14 kesäkuun 2021 - 18:04
person Niklas Sallinen

Skotlanti ja Tshekki pistivät D-lohkon avauskierroksen päätökseen. Ottelun kiistaton hahmo oli Tshekin Patrik Schick, joka viimeisteli kummatkin vierasjoukkueen osumat. Avausmaali syntyi hetki ennen puoliaikaa, kun Vladimir Coufalin keskityksestä Schick puski hienosti pallon vasempaan kulmaan ja vei vieraat 1-0 johtoon.

Toinen osuma nähtiin hetki toisen puoliajan alettua. Skotlannin Jack Hendryn vetoyritys kimposi Tshekin pelaajasta suoraan Schickille, joka hyödynsi David Marshallin etäisyyttä maaliin ja upotti kiistatta kisojen komeimman maalin miltei puolesta kentästä. Skotlanti lisäsi painetta tämän jälkeen, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa ja loput hoiti tolppien välissä Tomáš Vaclík.

Pisteet olivat elintärkeitä Tshekille, sillä lohkon muut kaksi joukkuetta ovat Kroatia ja Englanti. Tästä kaksikosta pisteet ovat erittäin kovan työn takana ja nyt mahdollisuus jatkopaikkaan on enemmän kuin hengissä.