Portugali ja Saksa tarjosivat maalijuhlat – Saksa avasi pistetilinsä

schedule 19 kesäkuun 2021 - 21:21
person Niklas Sallinen

Portugali ja Saksa tarjosivat lauantain kiistatta kiinnostavimman kamppailun. Saksa tarvitsi voiton ja Portugalille pistekkin olisi ollut hyvä tulos. Ensimmäisen vartin aikana Saksa loi tilanteita, mutta avausmaalista vastasi Portugali. Vastahyökkäyksessä Bernardo Silva jakoi pallon laidalle Diogo Jotalle, joka kiisi puolustuksen ohi ja syötti tyhjän maalin Cristiano Ronaldolle. Saksa lisäsi kaasua tämän jälkeen ja reilun puolen tunnin kohdalla alkoi tapahtua. Robin Gosens tykitti keskityksen Kai Havertzia tavoitelleen ja pallo ohjautui sisään Portugalin Ruben Diasin kautta. Vain paria minuuttia myöhemmin Saksa oli jälleen maalin edessä ja tällä kertaa omasta maalista vastasi Raphael GuerreiroJoshua Kimmichin keskitys osui puolustajaan ja lensi siitä maaliin. Portugali oli tässä kohtaa tehnyt kolme maalia, mutta puoliajalla Saksa johti 2-1.

Portugali haki varmuutta keskikentälle vaihtaessaan Silvan Renato Sanchesiin, mutta Saksa pääsi silti tilanteisiin. Vain kuusi minuuttia toisen puoliajan alettua Gosens oli jälleen vauhdissa vasemmalla ja löysikin Havertzin maalin edestä. 22-vuotias ohjasi pallon helposti verkkoon Portugalin pakkien välistä ja siirsi vieraat jo 3-1 johtoon. Seuraavaa tilannetta ei tarvinnut kauaa odottaa, kun tunnin kohdalla Gosens itse oli maalinteossa. Kimmichin keskitys löysi Gosensin boksista ja hyvällä loikalla sai puskea kahden Portugalin pelaajan välistä pallon verkkoon. Diogo Jota kavensi lukemia vielä tästä seitsemän minuuttia myöhemmin, mutta tämän jälkeen maaleja ei enää nähty.

Tällä voitolla Saksa nousi lohkokakkoseksi ja Portugali tulee tarvitsemaan voiton Ranskasta viimeisessä pelissä, jos se ei halua kolmossijaan tyytyä.

Kuva: Twitter (EURO 2020)