Loppuminuuttien hyvä esitys riitti Portugalille

schedule 15 kesäkuun 2021 - 21:27
person Niklas Sallinen

Portugali ja Unkari käynnistivät kuolemanlohkon pelit tiistai-iltana. Portugali oli pelin ennakkosuosikki, mutta Unkari pysyi pelissä hyvin mukana. Portugali loi tilanteita avauspuoliskolla, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Puoliajalle edettiinkin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Portugali ei saanut pelistä kunnon otetta ja pallon ensimmäisenä iskikin verkkoon Unkari. Maali kuitenkin hylättiin paitsiona. Paria minuuttia myöhemmin toisessa päässä alkoi tapahtua, kun vaihdosta tulleen Rafa Silvan keskitys otti kimmokkeen ja tippui Raphael Guerreiron jalkaan. Puolustaja laukoi maalia kohti ja pallo otti toisen kimmokkeen, josta se valui oikeaan alakulmaan. Vain reilu minuutti myöhemmin Rafa oli jälleen vauhdissa ja Unkarin Willi Orban rikkoi häntä rankkarin arvoisesti. Vetämään tätä asettui oletetusti Cristiano Ronaldo, joka hautasi pallon oikealle ja otti samalla nimiinsä EM-kisojen kaikkien aikojen maalintekijän tittelin 10 maalilla. Maalitehtailu ei kuitenkaan loppunut tähän, kun hyvän kuvion päätteeksi Rafa tarjoili pallon Ronaldolle, joka käveli maalivahdin ympäri ja hautasi pallon tyhjiin.

Loppulukemiksi jäivät 3-0, mutta tämä on hyvä esimerkki siitä ettei tulos aina vastaa pelin todellista laatua. Portugalin pitää nostaa tasoaan runsaasti, jos se haluaa päästä pisteille Saksaa ja Ranskaa vastaan.

Kuva: Twitter (UEFA 2020)