Italia eteni finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen

schedule 7 heinäkuun 2021 - 00:41
person Joel Sallinen

Italia eteni jalkapallon EM-kilpailujen finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelu starttasi rauhallisesti Espanjan hallitessa palloa. Italia joutui ensimmäistä kertaa turnauksessa erilaiseen tilanteeseen. Ensimmäisellä puoliajalla tapahtumia suuremmin ei ollut. Käytännössä ainoan paikan ensimmäisellä puoliajalla sai Espanja, mutta Gianluigi Donnarumma pelasti tilanteen.

Toisella puoliajalla Espanjalla oli puolittainen tilanne Italian päässä, mutta Donnarumman napattua pallon, hän avasi hyökkäyksen nopeasti. Ciro Immobile yritettiin pelata tilanteesta läpi, mutta espanajalaistoppari sai pysäytettyä tilanteen. Pallo kuitenkin jäi 16 rajan tuntumaan, johon ehti ensimmäisenä Federico Chiesa. Italialainen harhautti itsellensä vapaan linjan keskeltä ja tykitti pallon kauniisti ylänurkkaan. Espanjan maalivahti Unai Simon ei pystynyt tekemään tilanteessa mitään.

Vaihdossa aloittanut Alvaro Morata otettiin kentälle tuon maalin jälkeen. 80 minuutin kohdalla Italian puolustus nukahti täysin ja Morata pelattiin seinäsyötöllä läpi boksiin. Donnarumma aavisti väärään suuntaan ja eniten paikkoja kisoissa tuhlannut Morata ei tällä kertaa erehtynyt. Espanjalainen sijoitti pallon etunurkkaan ja reilun kymmenen minuutin jälkeen edessä oli jatko-ottelu.

Ensimmäisellä puoliskolla Espanja sai selkeästi parhaat paikat, mutta Donnarumma ei Italia-maalilla kuitenkaan taipunut. Toisella puoliskolla 110 minuutin kohdalla Italia sai jo pallon maaliin, mutta Domenico Berardi oli tilanteessa metrin verran paitsiossa. Jatkoajalla ei kuitenkaan maaleja nähty ja ratkaisua haettiin rangaistuspotkukilpailusta.

Maneul Locatelli epäonnistui kilpailun aivan ensimmäisen vedon. Unai Simon nappasi torjunnan vasemmalle alanurkkaan suuntautunesta vedosta. Myös Espanjan ensimmäinen veto epäonnistui, kun Dani Olmo ampui vasemmasta ylänurkasta pallon reilusti yli. Toiset ja kolmannet vetäjät onnistuivat yrityksissään. Neljännessä parissa Morata epäonnistui vedossaan täysin ja Donnarummalla oli helppo työ torjua. Jorginho onnistui viidennessä vuorossa ja Italia voitti tällä osumalla ottelun. Jorginhon veto upposi oikeaan alanurkkaan, kun Simon aavisti aivan liian ajoissa.

Italian finaalivastus ratkeaa huomenna keskiviikkona Englannin ja Tanskan välisessä ottelussa.

Kuva: Twitter @UEFA

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord