Hollanti varmisti jatkopaikan – Itävallasta ei ollut vastusta

schedule 18 kesäkuun 2021 - 00:35
person Niklas Sallinen

Hollanti ja Itävalta päättivät torstain ottelukierroksen. Hollanti oli oletettu suosikki peliin eikä tuottanut pettymystä. Matthijs de Ligt palasi joukkueen takalinjaan ja toi selvää varmuutta puolustukseen. Hollanti avasi maalinteon vain kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun David Alaba rikkoi boksin rajalla Denzel Dumfriesiä. Pilkkua asettui ampumaan Memphis Depay ja Lyonin mies ei erehtynyt upottaen pallon vasempaan kulmaan. Hollanti piti peliä hyvin hallussa ja piti Itävallan poissa vaarallisilta paikoilta.

Toisella puoliajalla Hollanti hieman passivoitui ja avasi Itävallalle mahdollisuutta peliin mukaan. Itävallan korkea linja kuitenkin kostautui ja Donyell Malen pääsi karkumatkalle. Malenilla oli helppo työ syöttää pallo boksissa Dumfriesille, joka pisti pallon toistamiseen Daniel Bachmannin selän taakse. Bachmann protestoi maalia paitsiona ja sai tilanteesta myös keltaisen kortin. Hollanti otti lopulta hyvän 2-0 voiton, mutta ukraina pelin tapaan joukkueelta nähtiin löysempiä hetkiä joista Itävalta ei onneksi rokottanut. Voitolla Hollanti varmisti lohkovoittonsa ja Itävalta ratkoo lopullisen sijoituksensa Ukrainaa vastaan viimeisessä pelissä.

Kuva: Twitter (EURO 2020)