Englanti nappasi lohkovoiton – Tshekki tippui kolmanneksi

schedule 23 kesäkuun 2021 - 00:22
person Niklas Sallinen

D-lohko saatiin tiistaina päätökseen ja Englanti kohtasi Tshekkin lohkovoiton kamppailussa. Ottelun ainoaksi maaliksi jäänyt Raheem Sterlingin osuma syntyi vain 12. minuutin pelin jälkeen. Mason Mounttia paikkaamaan tullut Jack Grealish löysi keskityksellä Sterlingin, joka puski pallon ohi Tomas Vaclikin. Tämä riitti Gareth Southgatelle, sillä Englanti ei liikaa tilanteita tämän jälkeen luonut. Loppulukemiksi jäivät 1-0 ja tämä riitti Englannille lohkovoittoon. Tshekki taas tippui kolmanneksi Kroatian mentyä maalierolla ohi.

Toisessa D-lohkon kamppailussa kohtasivat Kroatia ja Skotlanti. Pelistä odotettiin vähämaalista turnauksen aiempien pelien perusteella, mutta joukkueet todistivat odotukset vääriksi. Maalinteon aloitti Nikola Vlasic, kun Ivan Perisicin pusku tippui keskikentän jalkaan ja CSKA Moskovan miehellä oli helppo työ sijoittaa pallo vasempaan alakulmaan. Skotlanti tasoitti vielä ennen puoliaikaa, kun Callum McGregor tykitti pallon kimmokkeesta ohi Dominik Livakovicin. Kroatia vastasi toisella puoliskolla omalla kaukolaukauksellaan, kun Mateo Kovacic tarjoili pallon kapteeni Luka Modricille. 35-vuotias tykitti pallon hienosti vasempaan yläkulmaan ja vei kotijoukkueen johtoon. Päätöslukemat sinetöi Perisic, kun keskikenttä puski Modricin kulman sisään. Tehtyään yhden maalin enemmän, kun Tshekki niin Kroatia nousi lohkon toiseksi.

Kuva: Twitter (EURO 2020)