Manchester City vahvisti! Leroy Sané siirtyy Bayern Müncheniin

schedule 3 heinäkuun 2020 - 11:10
person Marko Ollonqvist

Eilen kunniakujan Liverpoolille muodostanut ja siihen perään tuoreen mestarin murskannut Manchester City vahvisti: Leroy Sané siirtyy Bayern Müncheniin.

Kun Manchester City kohtasi ensimmäisessä koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeisessä ottelussa Arsenalin, oli Leroy Sané ensimmäistä kertaa joukkueensa kokoonpanossa yli kymmeneen kuukauteen. Vielä tuossa ottelussa hän ei päässyt kentälle, mutta vajaata viikkoa myöhemmin hän tuli vaihdosta sisään ottelun 79. minuutilla, 5-0-voitossa Burnleyta vastaan.

Nuo Burnley-ottelun loppuhetket jäivät kuitenkin hänen viimeisiksi City-paidassa. Kaksi seuraavaa ottelua Sané seurasi vaihtopenkiltä käsin ja eilen hän olikin jo Münchenissä hieromassa sopimusta kahdeksannen kerran putkeen Bundesliigan mestaruuden voittaneen Bayernin kanssa.

Tänään tuo pitkään huhuiltu siirto saksalaisjätin riveihin julkaistiin, Bayernin maksaessa Transfermarkt-sivuston mukaan Sanésta 49 miljoonan euron siirtokorvauksen.

– Me toivotamme kaikkea hyvää tälle uudelle luvulle hänen pelaajaurallaan. Leroy on ollut osa yhtä merkittävintä ajanjaksoa tämän seuran historiassa, City-manageri Pep Guardiola totesi seuran tiedotteessa.

– Saavuttuaan tänne orastavana nuorena lahjakkuutena neljä vuotta sitten, olemme ylpeitä siitä panoksesta, jonka hän on antanut Manchester Citylle saavuttuaan tänne. Hän lähtee Etihadilta useita ystäviä ja upeita muistoja hankkineena, Cityn urheilutoimenjohtaja Txiki Begiristain puolestaan kiitteli.

Ennen kuin Sanén oikean polven eturistiside repesi viime elokuussa pelatussa FA Community Shield -ottelussa Liverpoolia vastaan, oli saksalaislaituri noussut merkittävään rooliin brittiseurassa. Sané oli merkittävä osa “Centurionsia” eli kauden 2017-18 City-joukkuetta, joka rikkoi useita Valioliiga-ennätyksiä kyseisellä kaudella: hän teki kyseisellä kaudella 14 maalia ja antoi 19 maaliin johtanutta syöttöä, kaikki kilpailut mukaan lukien.

Kaudella 2018-19 City tyhjäsi palkintopöydän, voittaen sekä Valioliigan, FA Cupin, Liigacupin että myös Community Shieldin: kyseisellä kaudella Sané viimeisteli 16 maalia ja syötti 18.

Mikäli vasta 24-vuotias Sané pääsee takaisin samalle tasolle, jolla hän pelasi etenkin kaksi viime kautta, tulee hän olemaan todellinen huippuhankinta – melkoisella ryöstöhinnalla – Bayern Münchenille.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord