FPL urheiluvedot

Aston Villa ensimmäisenä kieltää pelaajiltaan FPL-fantasiapeleihin osallistumisen

Valioliigassa pelaava Aston Villa on viime viikon tapahtumien jälkeen kieltänyt pelaajiltaan FPL:n pelaamisen. FPL eli Fantasy Premier League on huippusuosittu sovellus, jossa pelaajat kasaavat itselleen tiimin Valioliigan pelaajista. Kun pelejä pelataan niin pisteitä kertyy pelaajien suoritusten perusteella. Tunti ennen kierroksen alkua on aina deadline ja tämän jälkeen kyseiselle peliviikolle tiimiä ei voi enää muokata. FPL jakaa parhaille managereille myös palkintoja. Palkinnoista parhaat jaetaan koko kauden parhaille managereille ja ykkönen saa esim. 7 päivän mittaisen VIP-matkan britteihin katsomaan kahta haluamaansa Valioliiga peliä.

Myös Valioliigan pelaajat pelaavat FPL:ää ja heillä on tietenkin sisäpiiritietoa mahdollisista poissaoloista. Koska FPL:ää pelataan omalla nimellä, jotta palkintoja pystyy lunastamaan niin ammattilaispelaajien tiimit ovat kaikkien tiedossa. FPL yhteisö on nyt luonut ohjelman, joka ilmoittaa jos joku oikea pelaaja vaihtaa tiimiläisensä pihalle. Perjantaina Aston Villan usea pelaaja, sekä henkilökuntaan kuuluva henkilö vaihtoi tiimin tähtipelaajan Jack Grealishin pois tiimistään. Tämä on iso ongelma, sillä Aston Villan peli oli vasta sunnuntaina ja seura ei ollut virallisesti vielä itse ilmoittanut mitään Grealishin pelikuntoon liittyen. Tämä ei anna FPL:n kannalta ihmisille etua, mutta seuratasolla tämä on valtava ongelma.

Villan valmentaja Dean Smith antoi Birmingham Mailin haastattelussa komenttia asiaan liittyen sunnuntaina Leicester tappion jälkeen. Valmentaja sanoi vievänsä asian eteenpäin ja selvittävänsä miten tietoa joukkueen perjantain harjoituksista pääsi vuotamaan julkisuuteen.

FPL:n kieltäminen pelaajilta on ymmärrettävä ratkaisu ja The Athletic uutisoi miten asia on viety eteenpäin myös muiden seurojen johdolle.

Kuvalähde: Premier League

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord