Saksan DEL-liigan kausi peruttu koronaviruksen takia ja sen seurauksena mestaria ei kruunata laisinkaan; myös Itävallan EBEL:llä sama kohtalo.

Saksan DEL-liigan kausi peruttu, EBEL:llä sama kohtalo – ei mestareita laisinkaan!

Saksan DEL-liigan kausi on peruttu: vuodesta 2020 tulee siis ensimmäinen vuosi sarjan historiassa, kun mestaria ei nimetä lainkaan.

Uutisoimme maanantaina, miten Italiassa kaikki kansalliset urheilutapahtumat, myös jalkapallon Serie A, on peruttu koronaviruksen takia ainakin 3. huhtikuuta saakka. Ranskassa puolestaan jalkapallon pääsarjan Ligue 1:en ja toiseksi korkeimman sarjatason pelit pelataan tyhjille katsomoille vähintään 15. huhtikuuta saakka.

Koronavirus leviää nyt myös muissa Euroopan maissa ja esimerkiksi Saksassa tilanne on pahentunut selkeästi äärimmäisen pienessä ajassa. Ympäri Saksan on kielletty tapahtumat, joiden kävijämäärät ylittäisivät 1 000 ihmistä, ja sen seurauksena Saksan DEL-liigan kausi jää pelaamatta loppuun.

Kautta ei siis tulla pelaamaan suljettujen ovien takana tai sitä ei jatketa myöhemmin uudelleen, vaan kausi päättyy runkosarjaan, joka itse asiassa pelattiin päätökseen sunnuntaina. Näin ollen myöskään mestaria ei tulla kruunaamaan.

DEL-liigan virallisilla verkkosivuilla tiedotettiin, että runkosarjan voittanut EHC Red Bull München, toiseksi sijoittunut Adler Mannheim, kolmanneksi sijoittunut Straubing Tigers ja neljänneksi sijoittunut Eisbären Berlin tulevat edustamaan maata kauden 2020-21 CHL:ssä.

[vihjeet]

– Olemme erityisen pahoillamme kaikkien seurojen, yhteistyökumppaneiden ja ennen kaikkea fanien osalta, että meidän täytyi tehdä tämä päätös, DEL-liigan pomo Gernot Tripcke kertoi liigan verkkosivuilla.

– Tilanteen (koronavirus) viimeaikaisen kehityksen myötä meillä on velvollisuus suhtautua asiaan vastuullisesti. Meidän tehtävänämme on pitää huolta faniemme, pelaajiemme ja työntekijöidemme terveydestä.

DEL-liigan päätös on seurausta liittokansleri Angela Merkelin ja terveysministeri Jens Spahnin suosituksista.

Myös Itävallan pääsarjana toimivalla EBEL:llä oli sama kohtalo eli myös siellä kausi on peruttu.

Myös NHL:ssä nähdään ensimmäiset koronaviruksen aiheuttamat seuraukset, sillä Santa Claran piirikunta on kieltänyt kaikki yli 1 000 hengen tapahtumat ja tällä on suora vaikutus San Jose Sharksin tilanteeseen: haipaidat tulevat pelaamaan siis tulevan/tulevat kotiottelunsa joko täysin tyhjille katsomoille, jossain toisaalla tai maksimissaan 1 000 katsojan edessä kotiareenallaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord