Wayne Gretzkyn tulokaskortti myytiin historiallisesti yli miljoonan dollarin hintaan huutokaupassa.

Wayne Gretzkyn tulokaskortti myytiin jättihintaan – miljoona dollaria ylittyi!

Wayne Gretzkyn tulokaskortti myytiin jättihintaan: kyseessä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun jääkiekkokortin myyntihinta ylittää miljoona dollaria.

Meistä joku voisi olla juuri nyt rikas mies tai nainen.

Melkoisen moni meistä on varmasti aikanaan keräillyt jääkiekkokortteja ja analysoinut niiden arvoja legendaarisesta Beckett-lehdestä. Jos sieltä keräilyajoilta olisi sattunut jäädä kouraan Wayne Gretzkyn tietty tulokaskortti, sitä olisi nyt yli miljoona euroa rikkaampi.

Täydellisessä kunnossa ollut Wayne Gretzkyn vuoden 1979 Pee-Chee-kortti eli tulokaskortti nimittäin myytiin huutokaupassa 1,29 miljoonan dollarin hintaan eli euroissa mitattuna hinta oli 1,06 miljoonaa.

– Baseballilla on huomattavasti pidempi historia ja se kattaa valtaosan urheilukorttien markkinasta, mutta jääkiekolla on oma jalansijansa ja Wayne Gretzky kuuluu eittämättä kaikkien aikojen keräilykorttien Mount Rushmoreen, Heritage Auctions -huutokaupan Chris Ivy kertoo The Canadian Pressin haastattelussa.

[vihjeet]

– Hän on samalla viivalla Babe Ruthin ja Michael Jordanin kanssa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun jääkiekkokortin arvo ylitti miljoona dollaria ja myös miljoona euroa. Edellinen ennätys oli vuodelta 2016, kun samainen kortti myytiin 465 000 dollarin hintaan.

– Olemme todella innoissamme ja iloisia siitä, että myyntihinnaksi tuli lähes 1,3 miljoonaa dollaria. Kortin lopullinen myyntihinta olisi voinut olla mitä tahansa 1,1 miljoonan dollarin ja 1,6 miljoonan dollarin välimaastosta. Kyse on lopulta siitä, kuka on valmis allekirjoittamaan shekin, Ivy jatkaa.

– Tämä on ennätys – jälleen yksi sellainen Wayne Gretzkyn nimiin. Hän ansaitsee ykkössijan kaikkien aikojen kalliimpien jääkiekkokorttien osalta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord