schedule 5 toukokuun 2019 - 09:52

Tuukka Rask venyi huikeaan game saveriin, kun Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välistä viidettä ottelua oli jäljellä enää 15 sekuntia.

Boston Bruins näytti olevan menossa ottelusarjan viidennessä ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan erittäin vakuuttavaan voittoon, tulikuuman Tuukka Raskin johdolla, kun peliä oli jäljellä enää alle kymmenen minuuttia.

Viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi kuitenkin sellaista draamaa, ettei paremmasta väliä, sillä sen aikana nähtiin peräti viisi maalia.

Pelkästään aikavälillä 50:33-53:58 nähtiin neljä maalia, minkä myötä tilanne tulostaululla oli 3-3, mutta illan tarina ei ollut vielä siinä, vaan David Pastrnak ratkaisi ottelun vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua iskemällään voittomaalilla.

Saattaakin kuulostaa melkoisen utopistiselta, mutta ilman Tuukka Raskin ilmiömäistä torjuntaa lopusta olisi tullut vielä dramaattisempi. Blue Jacketsin Cam Atkinsonilla oli nimittäin 15 sekuntia ennen päätössummeria loistava mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta ilmiliekeissä oleva Rask veti pidemmän korren – kas tähän tapaan:

Ottelun kakkostähdeksi valittu Rask venyi ylipäätään aivan ottelun loppuhetkillä useisiin erinomaisiin torjuntoihin.

Ottelusarja on nyt Bruinsin eduksi 3-2 ja joukkue pääsee jahtaamaan ensimmäistä kertaa tänä keväänä konferenssifinaalipaikkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!