schedule 29 syyskuun 2020 - 10:38
person Joonas Eriksson

Stanley Cup -mestaruus teki Pat Maroonista tuplamestarin, eikä bileet näyttänyt alkavan yhtään höllemmin kuin viime vuonnakaan.

NHL-kausi 2019-2020 saatiin päätökseen maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Tampa Bay Lightning voitti Stanley Cupin. Lightning kaatoi kuudennessa ottelussa suomalaisia vilisevän Dallas Starsin lukemin 2-0 ja koko ottelusarjan otteluin 4-2.

Kuudennessa ottelussa Tampa Bay eteni 1-0-johtoon ensimmäisen erän puolivälin tienoilla, kun Brayden Point laittoi ylivoimalla kiekon ohi Stars-vahti Anton Khudobinin. Seuraavaa ja tämän kauden viimeistä maalia odoteltiin toisen erän alkupuolelle. Cedric Paquette tarjoili ja Blake Coleman vastasi näyttävästä viimeistelystä.

Stanley Cup -mestaruus on Tampa Baylle seurahistorian toinen.  Viimeksi seura nosti pokaalia vuonna 2004.

“Back to Back” -mestariksi

Pat Maroon juhlii nyt kahta peräkkäistä Stanley Cupin voittoa, nimittäin hän voitti viime kaudella mestaruuden St. Louis Bluesin riveissä.

Toisen Stanley Cup -mestaruuden juhliminen alkoi tietenkin sikarin polttelulla, eikä myöskään “Back to back” -mestaruus jäänyt keneltäkään fanilta huomaamatta, sillä hän sauhutteli sikaria Draken “Back to back” -kappale soidessa taustallaan.