schedule 17 huhtikuun 2019 - 04:35

NY Islanders passitti Pittsburghin kesälomalle voitoin 4-0; saarelaiset veivät ratkaisevan ottelun nimiinsä tiukan väännön päätteeksi 3-1-lukemin.

Kun NHL:n pudotuspelit käynnistyivät, monet uskoivat New York Islandersin parhaan terän kadonneen runkosarjan loppupuolella ja Pittsburgh Penguinsia pidettiin ennakkosuosikkina joukkueiden väliseen ottelusarjaan.

Totuus oli kuitenkin todella kaukana tästä, sillä Islanders passitti vuosina 2016 ja 2017 Stanley Cupia juhlineen Penguinsin kesälomalle suoraan neljässä ottelussa.

Kotijoukkueena toiminut Penguins sai otteluun juuri sellaisen alun kuin se tarvitsikin, kun Jake Guentzel iski kiekon ensimmäisen kerran Islanders-vahti Robin Lehnerin selän taakse vain 35 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Loppujen lopuksi Guentzelin iskemä osuma jäi joukkueen ensimmäiseksi ja viimeiseksi ottelussa. Islanders puolestaan vastasi nopeasti, kun Jordan Eberle tasoitti ajassa 2:09.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 2-1-osuma nähtiin niin ikään ensimmäisessä erässä, kun Brock Nelson teki vieraille todella tärkeäksi osoittautuneen pukukoppimaalin aikaan 18:06.

Penguins hallitsi ottelua lievästi ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta päätöserään siirryttiin edelleen Islandersin 2-1-johtolukemissa.

Päätöserästä tuli äärimmäisen tasainen. Ottelun lopussa Penguins sai luotua painetta Lehnerin vartioimalle maalille, mutta vajaata minuuttia ennen loppua Sidney Crosby hävisi hyökkäyspään aloituksen Valtteri Filppulalle ja Josh Bailey naulasi kiekon omasta päästä tyhjään maaliin.

Islanders marssi tästä pudotuspeliparista jatkoon äärimmäisen sitoutuneella ja yhtenäisellä pelillä: se puolusti kiekottomana käsittämättömän hyvin, pelasi äärimmäisen kurinalaisesti, nojasi vahvaan maalivahtipeliin ja iski tehokkaasti paikoistaan.

Penguinsin turmaksi koitui puolestaan tähtipelaajien lähes täydellinen katoaminen kartalta: kaikki kulminoitui oikeastaan Crosbyyn, joka teki ottelusarjassa ainoastaan tehot 0+1, hänen tehotilastonsa näytti lukemaa -4 ja hän laukoi neljässä pelissä ainoastaan kuusi kertaa.

Samaan aikaan Penguins-tähtien pimenemisessä oli kuitenkin kyse Islandersin uskomattoman vahvasta puolustuspelaamisesta, joka oli parasta miltään joukkueelta miesmuistiin.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!