Miikka Kiprusoffin NHL-uran parhaat palat: Kipper on eittämättä yksi kaikkien aikojen parhaista suomalaisjääkiekkoilijoista ja kenties kaikkien aikojen paras suomalaismaalivahti.

VIDEO: Miikka Kiprusoffin NHL-uran parhaat palat – yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajista!

Historian havinaa! Seuraavassa tulevat Miikka Kiprusoffin NHL-uran parhaat palat; suomalaisvahti teki lähtemättömän vaikutuksen Calgary Flames -faneihin.

Kolme suomalaismaalivahtia on kyennyt voittamaan NHL-urallaan maailman kovimman kiekkoliigan parhaalle maalivahdille ojennettavan Vezina Trophyn: Miikka Kiprusoff, Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

Mutta vain yksi voi olla ensimmäinen ja suomalaisittain tuo ensimmäinen oli Kiprusoff.

Kiprusoff vietti vuodet 1999-2003 San Jose Sharksin organisaatiossa, mutta pääsi pelaamaan NHL:n puolella ainoastaan 47 runkosarjaottelua ja kolme pudotuspeliottelua.

Lopulta “Kipper” sai mahdollisuutensa Calgary Flamesin paidassa. Kanadalaisseuran tshekkivahti Roman Turek loukkaantui marraskuussa 2003 ja Flames tarvitsi hänelle korvaajan. Flames päätti lähettää Sharksille toisen kierroksen varausvuoron saadakseen Kiprusoffin riveihinsä.

Sen jälkeen loppu oli historiaa. Kiprusoff nappasi itselleen ykkösvahdin tontin, esittäen täysin uskomattomia otteita: hän pelasi kauden 2003-04 aikana Flames-paidassa 38 runkosarjaottelua, voitti niistä 24 ja hänen torjuntatilastonsa olivat mykistävät 93,30/1.69.

[vihjeet]

Ja sama meno jatkui pudotuspeleissä. Kipper torjui Flamesin aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, joissa Tampa Bay Lightning osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastustajaksi. Kiprusoff pelasi pudotuspeleissä 26 ottelua tilastoin 92,80/1.85.

Seuraava kausi NHL:ssä oli työsulkukausi ja sen Kiprusoff vietti ruotsalaisseura Timråssa. NHL jatkui kaudella 2005-06, ja siinä välissä Kiprusoff oli esittänyt huikeita otteita Leijonien paidassa, World Cupissa. Samat erinomaiset otteet jatkuivat myös tuolla kyseisellä kaudella (2005-06). Kipper pelasi kahdeksaa ottelua vaille kaikki joukkueensa 82 runkosarjaottelua, hänen torjuntatilastonsa olivat 92,30/2.07. Kauden päätteeksi hänet nimettiin NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

Kaiken kaikkiaan Kiprusoff pelasi kausien 2005-2012 välisenä aikana mykistävät 514 runkosarjaottelua, mikä oli 89,55 prosenttia kaikista Flamesin tuona aikana pelaamista runkosarjaotteluista; täysin käsittämätön tilasto.

Kipperin NHL- ja pelaajaura päättyi työsulkukauden 2012-13 päätteeksi, kun hänen pelilliset esitykset putosivat merkittävästi aiemmista kausista – myös edeltävästä kaudesta, jolloin hän oli vielä erinomainen.

Haluamme seuraavan videon muodossa kunnioittaa Miikka Kiprusoffin uskomatonta NHL-uraa.

Miikka Kiprusoffin NHL-uran parhaat palat:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord