schedule 5 syyskuun 2020 - 02:42
person Marko Ollonqvist

Joel Kiviranta teki hattutempun Game Sevenissä Colorado Avalanchea vastaan ja tykitti näin Dallas Starsin Läntisen konferenssin finaaleihin.

Dallas Starsin ja Colorado Avalanchen välinen ottelusarja oli kertakaikkisen mieletön ja Game Seven konkretisoi tämän täydellisellä tavalla: joukkueet mättivät seitsemään peliin yhteensä 57 maalia ja näistä yhdeksän näytettiin jatkoerähuipennukseen päättyneessä viimeisessä kohtaamisessa.

Stars siirtyi ottelussa johtoon jo ajassa 2:39, kun Alexander Radulov osui ylivoimalla, Miro Heiskasen toimiessa kakkossyöttäjänä. Seuraavien reippaan seitsemän minuutin aikana Avalanche osui kuitenkin kahdesti ja ensimmäisellä erätauolle lähdettiin denveriläisten 2-1-johtolukemissa.

Ajassa 23:06 Starsin Joel Kiviranta tasoitti ottelun pudotuspelien toisella osumallaan, mutta vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin Avalanche otti jälleen johtoaseman, kun Nazem Kadri onnistui ylivoimalla Mikko Rantasen syötöstä. Toisessa erässä ei nähty enempää maaleja, joten päätöserään lähdettiin Avalanchen 3-2-johdossa.

Stars onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 51:28, kun Radulov osui jälleen ylivoimalla.

Kun pelikello näytti aikaa 56:20, Avalanche otti kuitenkin tukevan otteen jatkopaikkaan, kun Vladislav Namestnikov siirsi illan toisella maalillaan “kotijoukkueen” jälleen maalin karkumatkalle. Tätä riemua kesti kuitenkin vain kymmenen sekuntia, kun Kiviranta tasoitti Roope Hintzin ja Heiskasen esityöstä.

Näin ollen tämä huikea ottelusarja sai ansaitsemansa huipennuksen, kun edessä oli jatkoerä. Siellä sankariksi nousi Kiviranta, joka pysäytti pelikellot aikaan 67:24 hattutemppunsa sinetöineellä kolmannella maalillaan. Näin ollen Stars järjesti hienoisen yllätyksen, passittamalla kenties suurimman mestarisuosikin syyslomalle.