Jesperi Kotkaniemi lensi suihkuun pudotuspeliottelussa Philadelphia Flyersia vastaan: tuomiota on yleisesti ottaen pidetty kyseenalaisena.

VIDEO: Jesperi Kotkaniemi lensi suihkuun – luvassa pelikieltoa?

Jesperi Kotkaniemi lensi suihkuun taklauksestaan Philadelphia Flyersin Travis Sanheimiin ja pahimmassa tapauksessa edessä saattaa odottaa pelikielto.

Montreal Canadiens oli viime yön pudotuspeliottelussa selkä seinää vasten ykköseksi sijoitettua Philadelphia Flyersia vastaan ja pelin henki oli “tulos tai ulos”.

Canadiens onnistui hankkimaan sen tuloksen, kun joukkue kaatoi Flyersin lukemin 5-3 ja välttyi ainakin vielä tässä kohtaa kesälomalta. Joukkue joutui kuitenkin hankkimaan tämän voiton käytännössä ottaen ilman yhtä tämän pudotuspelikesän parhaista pelaajistaan, kun Jesperi Kotkaniemi ajettiin suihkuun ajassa 21:45.

Tilanne on jakanut mielipiteet jokseenkin kahtia, mutta yleinen konsensus oli se, että Kotkaniemelle olisi tullut tuomita tilanteesta kaksiminuuttinen. Ottelun tuomarit kuitenkin kokivat tilanteen toisin, myös tarkastaessaan tilanteen jälkikäteen videolta, ja passittivat nuoren suomalaisen, joka on ollut yksi pudotuspelien fyysisimmistä pelaajista, suihkun puolelle.

[vihjeet]

Vielä kyseenalaisemmaksi tuomion tekee se, että Flyersin puolelta muun muassa Philippe Myers olisi ansainnut suihkukomennuksen, mikäli Kotkaniemen tilanne nähtiin sen arvoisena.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten NHL suhtautuu asiaan: otetaanko tilanne kurinpidon käsiteltäväksi, onko luvassa pelikieltoa tai sakkoja vai riittääkö heidän näkemyksen mukaan itse ottelussa nähty suihkukomennus?

Mikäli NHL:n toimistoväen suunnalla päädyttäisiin pelikieltoon, olisi menetys Canadiensille massiivinen, vaikka he nyt voittivatkin viime yön ottelun käytännössä ottaen ilman Kotkaniemeä. Tässä kohtaa on kuitenkin vaikea nähdä, että tilanteesta tuomittaisiin suihkukomennuksen vuoksi myös pelikieltoa, mutta sen ratkaisun tekee NHL – en minä, tai kukaan muukaan.

Yksi Canadiensin suurimmista tähdistä ottelussa oli joukkueensa 1-0-johtomaalista ja 2-2-tasoitusmaalista vastannut Joel Armia. Myös Artturi Lehkonen pääsi tehopisteille, syötettyään Canadiensin viimeisen maalin, joka syntyi tyhjään maaliin.

Tässä vielä Kotkaniemen taklaus, joka johti ulosajoon:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord