schedule 2 tammikuun 2020 - 09:23
person Marko Ollonqvist

Dallasin talviklassikko yllätti positiivisesti kaikki, sillä Dallas Starsin ja Nashville Predatorsin välistä ottelua oli seuraamassa yli 85 000 ihmistä.

Winter Classic -ottelun järjestäminen Dallasissa, jossa lämpötilat vaihtelevat tähän aikaan vuodesta noin 12-20 lämpöasteen välillä, kuulosti monien korvaan täydelliseltä järjettömyydeltä.

Talviklassikoiden idea, kun on nimenomaan siinä, että kyseessä on ikään kuin ne juniorivuosien ulkojääpelit; pakkaslukemat saattavat olla korkealla ja taivaalta saattaa tulla esimerkiksi lunta.

Dallas Starsin ja Nashville Predatorsin välisestä Winter Classic -ottelusta tuli kuitenkin ikimuistoinen sekä varsin onnistunut tapahtuma.

Paikan päällä oli huikeat 85 630 katsojaa ja kaiken kruunasi varsin tapahtumarikas ottelu: Dallas Starsin kokenut Corey Perry lensi likaisen temppunsa seurauksena suihkuun jo ajassa 2:44, Nashville Predators karkasi avauserässä vajaan kahden minuutin aikana iskemiensä ylivoimamaalien myötä 2-0-johtoon ja Pekka Rinne pysäytti ajassa 8:38 Denis Guryanovin rankkarin.

Predators piti pitkään kahden maalin johtoasemastaan kiinni, mutta ottelun käännekohta nähtiin, kun isäntien Blake Comeau iski toisen erän toiseksi viimeisellä minuutilla niin sanotun pukukoppimaalin ja päätöserän ensimmäisten kuuden minuutin aikana tähtipaidat heiluttivat verkkoa kahdesti ylivoimalla.

Myös Starsin seuraava maali, joka oli siis 4-2-osuma, nähtiin niin sanotusti samassa rysässä – tarkalleen ottaen ajassa 46:35 – ja homma oli sitä myöten selvä.

Kaikki sujui siis varsin positiivisesti, lukuun ottamatta sitä Perryn törkeää taklausta, jonka seurauksena Predatorsin avainpuolustajiin lukeutuva Ryan Ellis loukkaantui ja joutui jättämään ottelun kesken. Pelissä nähtiin paljon isoja taklauksia, isoja torjuntoja ja oli päivänselvää, etteivät nämä kaksi joukkuetta liiemmin pidä toisistaan.

Ennen kaikkea kyse on faneille suunnatusta juhlasta ja siinä NHL onnistui jälleen kerran erinomaisesti. Ottelun yhteyteen luodut tapahtumat oli huikeita, itse pelissä oli molempien seurojen faneja, jotka pitivät meteliä, ja myytyjen lippujen osalta kyseessä oli kaikkien aikojen toiseksi menestyksekkäin tapahtuma.

Marko Ollonqvist
Toronto

Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Kooste itse Winter Classic -tapahtumasta:

Stars-Predators-ottelun parhaat palat:

Oikestaan kaiken konkretisoi tämä Stars-tähti Tyler Seguinin ottelun jälkeinen twiitti – kaikessa yksinkertaisuudessaan: