schedule 17 huhtikuun 2019 - 03:49

NHL:n pudotuspelien jättimäisin yllätys nähtiin heti 1. kierroksella, kun Columbus pudotti Tampa Bayn ja teki historiaa etenemällä 2. kierrokselle.

Columbus Blue Jackets on onnistunut niin sanotusti mahdottomassa, ainakin lukuisten asiantuntijoiden mielestä, kun se passitti kaikkien aikojen eniten NHL:n historiassa voittoja, yhdessä Detroit Red Wingsin (1995-96) kanssa, ottaneen Tampa Bay Lightningin kesälomalle.

Eikä siinä vielä kaikki: tämä tapahtui suoraan neljässä ottelussa.

Ratkaisevasta ottelusta tuli todellinen jännitysnäytelmä. Blue Jackets karkasi alle neljässä minuutissa 2-0-johtoasemaan, ja hallitsi ottelutapahtumia, kun KalPassa tällä kaudella pelannut Alexandre Texier ja Pierre-Luc Dubois iskivät maalin mieheen.

Kahden nopean maalin jälkeen Blue Jacketsilla oli myös paikkoja lisäosumiin, mutta lopulta seuraava maali merkittiin vierasjoukkue Lightningille, kun Steven Stamkos hyödynsi Seth Jonesin virheen ja kavensi tilanteeksi 1-2.

Blue Jackets teki pian kolmannen maalin, mutta se hylättiin tarkastuksen jälkeen äärimmäisen niukkana paitsiona.

Toisen erän alussa Jones paikkasi Stamkosin maaliin johtaneen virheen, kun hän siirsi isännät kahden maalin johtoasemaan.

Lightning oli toisessa erässä pitkään täysin pulassa, mutta Cedric Paquette ja Brayden Point osuivat erän loppupuolella, tasoittaen ottelun.

Erä ei ollut kuitenkaan vielä maalien osalta valmis, vaan Oliver Björkstrand iski kotijoukkueelle todellisen pukukoppimaalin, ja samalla myös ottelun voittomaalin, vain reipasta minuuttia ennen erätaukoa.

Päätöserässä Lightning ajoi tiukasti isäntien johtoasemaa takaa, mutta Sergei Bobrovsky pelasi erinomaisesti Blue Jacketsin maalilla. Lopulta ottelun loppulukemat kirjattiin muotoon 7-3, kun sekä Artemi Panarin, Texier että Matt Duchene osuivat tyhjään rysään.

Näin ollen Lightning aloittaa kesälomansa ja Blue Jackets puolestaan eteni ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Lightningin kohtaloksi ottelusarjassa koitui ylimielisyys, jonka ottelusarjan avausottelun ensimmäisessä erässä tullut 3-0-johtoasema synnytti: sen jälkeen floridalaisseura löysäili sarjan viisi seuraavaa erää, se johti järkyttäviin henkilökohtaisiin virheisiin ja lopulta joukkue oli liian syvällä kaivautuakseen ylös.

Edellä mainitun tarkoituksena ei ole kuitenkaan ottaa mitään Blue Jacketsilta pois, sillä joukkue laittoi salamapaidat ottelusarjassa täysin sekaisin aktiivisella karvauksellaan, fyysisyydellään, pelinopeudellaan ja luistelullaan.

Blue Jackets siis eittämättä ansaitsi jatkopaikkansa ja täysin omatoimisesti.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!