schedule 11 huhtikuun 2019 - 06:20
person Marko Ollonqvist

Columbus kiri 3 maalin takaa voittoon jättisuosikkina ottelusarjaan lähtenyttä, ja NHL:n runkosarjan ylivoimaiseen tapaan voittanutta, Tampa Bayta vastaan.

Tampa Bay Lightning näytti marssivan ennakko-odotusten mukaisesti vakuuttavaan voittoon Columbus Blue Jacketsista, ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, kun isännät latoivat avauserässä taululle 3-0-johtolukemat.

Maalinteossa onnistuivat alivoimalla onnistunut Alex Killorn sekä tasaviisikoin osuneet Anthony Cirelli ja Yanni Gourde.

Toisen erän puolivälissä nähtiin kuitenkin momentumin vaihdos, kun Blue Jacketsin kokenut Nick Foligno käytti Lightningin hyökkäysalueen virheen hyväksi, karkasi läpiajoon ja avasi vieraiden maalihanat.

Päätöserässä Blue Jackets antoikin sitten todellista shokkihoitoa isännilleen.

Ensiksi David Savard toi hieman ennen kolmannen erän puoliväliä vierasjoukkueen ottelussa maalin päähän ja ajassa 51:54 Josh Anderson tasoitti ottelun alivoimalla.

Homma ei kuitenkaan jäänyt siihen, vaan pari minuuttia myöhemmin, ajassa 54:05, Seth Jones pamautti upealla laukauksellaan kiekon täydessä maskissa olleen Andrei Vasilevskiyn vartioiman maalin yläkulmaan ja halli hiljeni.

Lopulta Blue Jackets onnistui pitämään johtoasemastaan kiinni loppuun saakka ja näin ollen sinitakit otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan pudotuspelien toisella kierroksella.