schedule 17 marraskuun 2019 - 03:02
person Marko Ollonqvist

Arizona-Calgary-ottelussa joukkotappelu: myös molempien joukkueiden maalivahdit Darcy Kuemper ja David Rittich lähtivät mukaan kahakkaan.

Arizona Coyotes isännöi lauantaina kello 23:00 Suomen aikaa käynnistyneessä ottelussa Calgary Flamesia.

Kyseessä oli todella tasainen ja kuuma ottelu, jonka kotijoukkueena toiminut Coyotes vei nimiinsä lukemin 3-0. Isännät ratkaisivat ottelun käytännössä ottaen toisessa erässä, kun ensiksi Derek Stepan osui ajassa 26:35 ja Carl Söderberg vei Kojootit kahden maalin karkumatkalle vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin.

Kaikkein puhuttavin tilanne ottelussa nähtiin toisen erän loppupuolella, kun joukkueiden välillä kuumeni oikein huolella.

Toista erää oli jäljellä ainoastaan 12 sekuntia, kun kaukalossa nähtiin joukkotappelu.

Kaikki lähti käyntiin, kun Jason Demers kohteli Flames-tähti Johnny Gaudreauta hieman kaltoin maalin takana. Tästä tuohtuneena Gaudreau veti Demersin poikittaisella mailalla nurin, kävi vielä raukkamaisesti pökkäisemässä maassa maannutta Demersiä alaselkään mailallaan ja paikalla ollut Matthew Tkachuk toisti tämän saman raukkamaisen tempun heti perään.

Coyotes-pelaajat riensivät luonnollisesti puolustamaan Demersiä ja mukaan lähti myös Coyotes-vahti Darcy Kuemper.

Tapahtuneen aitiopaikalta nähnyt Kuemper otti kohteekseen Tkachukin ja paiskasi tämän voimalla jäänpintaan.

Tämän jälkeen Tkachuk etsi hetkisen syyllistä temppuun, löysi Kuemperin ja samaan aikaan Flamesin maalilla torjuntavuorossa ollut David Rittich ilmestyi tappeluun mukaan.

Tuossa vaiheessa sekä Tkachuk että Rittich olivat Kuemperin kimpussa ja lopulta Tkachuk pääsi lyömään Coyotes-vahtia suoraan kunnolla kasvoihin sillä seurauksella, että Kuemper putosi jään pintaan.

Pian tämän jälkeen tuomarit saivat tilanteen rauhoittumaan ja homma oli paketissa: Flamesin puolelta kaksiminuuttiset tuomittiin Gaudreaulle ja Rittichille – Coyotesilta puolestaan Demersille. Lisäksi Tkachuk ja Kuemper saivat 2+2 minuutin jäähyt mieheen.

Kyseessä oli nykypäivän NHL:ssä erittäin harvinainen tilanne, jollaisia nähtiin vielä 1980- ja 90-luvuilla huomattavasti useammin.

Kolmannen erän puolivälissä tunteet kuumenivat puolestaan isäntien Lawson Crousen ja vieraiden Rasmus Anderssonin välillä, mutta siitä ei mitään sen isompaa syntynyt.

Lopulta Crouse iski seitsemän sekuntia ennen päätössummeria taululle 3-0-loppulukemat ja näin ollen Flames lähti kotimatkalle tyhjin käsin.

Kuemperille voitto varmasti maistui, sillä hän torjui ottelussa kaikki 35 Flamesin laukausta ja pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Voitollaan Coyotes nousi Läntisessä konferenssissa kolmannelle sijalle, Flamesin pitäessä hallussaan lännen viimeistä pudotuspelipaikkaa.