schedule 5 helmikuun 2020 - 05:51

Hirmuisessa maalivireessä viime ajat ollut Alexander Ovechkin kaatoi käytännössä ottaen yksinään LA Kingsin: hän iski hattutempun alle viiteen minuuttiin!

Washington Capitals oli ahdingossa kotiottelussaan Los Angeles Kingsiä vastaan aivan ottelun viime hetkille saakka.

Kun pelikellossa oli 51:33, siirsi Jeff Carter Kingsin 2-1-vierasjohtoon. Tästä ehti kulua kuitenkin vain reippaat kaksi minuuttia, kun Alexander Ovechkin käynnisti oman show’nsa.

Ensimmäisen osumansa venäläislaituri naulasi aikaan 53:50, hän vei Capitalsin johtoon ajassa 55:00 ja sinetöi hattutemppunsa tyhjään Kings-maaliin, kun pelikellossa seisoi aika 58:14. Ovechkin käytti siis hattutempun tekemiseen ainoastaan neljä minuuttia ja 24 sekuntia, johdattaen joukkueensa lopulta 4-2-voittoon.

Ovechkin on nyt tehnyt viimeiseen seitsemään otteluun käsittämättömät kolme hattutemppua ja viimeistellyt näissä otteluissa yhteensä uskomattomat 14 maalia – siis keskiarvolta kaksi ottelua kohden.

Samalla kokenut Capitals-kippari siirtyi NHL:n maalipörssin johtoon, jättäen ykkössijaa pitkään hallussa pitäneen Boston Bruinsin David Pastrnakin kahden maalin päähän. Ovechkin on pelannut toistaiseksi kuluvan kauden aikana 53 runkosarjaottelua ja viimeistellyt näissä 40 maalia; hän on tällä hetkellä yli 61 maalin vauhdissa ja hänellä on mahdollisuus laittaa jopa kaudella 2007-08 iskemänsä henkilökohtainen maaliennätyksensä (65 maalia) uusiksi, mikäli nykytahti säilyy.

Ovechkin lähestyy hurjaa vauhtia myös 700. runkosarjamaalin kerhoa: tuohon saavutukseen on yltänyt NHL:n historiassa ainoastaan seitsemän pelaajaa, mutta aivan Ovechkin tulee liittymään kyseiseen kerhoon aivan lähiaikoina, sillä hänellä on nyt iskemänsä hattutempun jälkeen kasassa 698 runkosarjamaalia.

34-vuotias Ovechkin on nyt tehnyt 11 NHL-kautena vähintään 40 runkosarjamaalia ja hänen edellään on ainoastaan Wayne Gretzky, joka teki vähintään 40 maalia 12 NHL-kauden aikana.