Florida Panthersin suomalaiskippari Aleksander Barkov on valmis uhrauksiin Stanley Cupin vuoksi: jo pelkkä mahdollisuus voittaa saa hänet äärimmäisen motivoituneeksi.

Upeaa puhetta! Aleksander Barkov on valmis uhrauksiin Stanley Cupin vuoksi

Florida Panthersin kapteenina toimiva Aleksander Barkov on valmis uhrauksiin Stanley Cupin vuoksi: hänelle voittaminen on kaikki kaikessa.

Useat pelaajat ovat sitä mieltä, että Stanley Cupin voittaminen tänä vuonna vaatii liiallisia uhrauksia, eikä heitä voi syyttää siitä: monille pudotuspeleissä pelaaminen ja yhdessä ja samassa paikassa pysyminen tarkoittaa sitä, että pitkälle pudotuspeleissä edetessään he joutuvat olemaan pitkän aikaa erossa perheistään.

Barkovilla ei ole toistaiseksi perhettä, joten hän on sikäli erilaisessa tilanteessa. Samaan aikaan hän osoittaa puheillaan kuitenkin sen, mitä Stanley Cupin voittaminen hänelle merkitsee ja miksi hän on Florida Panthersin kapteeni.

– Minulle Stanley Cup -pudotuspelit ovat kaikki kaikessa. Ihan vain jo pelkästä mahdollisuudesta voittaa Stanley Cup, en nousisi sängystä mihinkään muualle kuin peleihin ja harjoituksiin, suomalaistähti paaluttaa NHL.com:lle.

– Eikä minun oikeastaan tarvitse mennä minnekään ja uskoakseni kaikki meidän pelaajat suhtautuvat asiaan samalla tavalla, koska olemme puhuneet siitä ryhmäkeskustelussamme. Tiedän, että valtaosa pelaajistamme ei malta odottaa (pelien jatkumista). Me tiedämme, mikä tilanne on ja aiomme hoitaa asiat tyylikkäästi ja pysytellä mahdollisimman hyvin turvassa.

– Jätkät ovat hyvässä kunnossa ja tulleet pikkuhiljaa takaisin. Ja heistä jokainen on saapunut samalla mentaliteetilla: me aiomme tehdä kaikkemme voittaaksemme Stanley Cupin.

Tällä hetkellä NHL:n paluusuunnitelmien osalta meneillään on Vaihe 2, joka tarkoittaa harjoittelua pienemmissä porukoissa. Nuori suomalaiskippari on ollut vaikuttunut näkemästään.

– Meidän lääkintä- ja valmennusjohtomme ovat olleet kertakaikkisen loistavia – “et voi koskea tuohon, et voi koskea siihen”. Et oikeastaan koske mihinkään sellaiseen, johon joku muu olisi koskenut.

[vihjeet]

– Kaikenlainen kontakti pidetään minimissä, joten tunnen oloni turvalliseksi mennessäni jäälle. En tekisi mitään sellaista, mikä ei ole turvallista. Pitää vain olla tarkkana ja välttää paikkoja, joissa riski (tartunnalle) on suuri.

– Jäälle meneminen on ollut yksi viikon kohokohdista.

Barkov ei palannut monien muiden NHL-pelaajien tavoin kotimaahansa, vaan hän jäi Floridaan, jossa hänen Olga-äitinsä oli hänen seuranaan ensimmäiset kaksi kuukautta.

– Äitini lähti kuukausi sitten ja siksi tulemme edelleen toimeen keskenämme. Minun on täytynyt opetella kokkaamaan ja siivoamaan ja kyllähän sinun tulee 24-vuotiaana totta kai opetella elämään itsenäisesti. Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin, mutta onneksi hän oli täällä auttamassa minua.

Koronapandemian aiheuttaman tauon aikana Barkovin elämässä on tapahtunut yksi merkittävä asia: hänestä tuli Tampereen Tapparan kolmanneksi suurin omistaja.

– Tämä on valtaisa askel minulle ja on kunnia olla joukkueeni, jossa kasvoin, omistaja. Jos sitä haluaisi olla NHL-seuran omistaja, siihen vaadittaisiin paljon enemmän rahaa kuin minulla on nyt, mutta tämä on iso askel minulle ja koska tämä on uusi juttu minulle, tulen oppimaan asioita joka päivä, Barkov päättää.

Barkov on pelannut NHL-urallaan toistaiseksi vain kuusi pudotuspeliottelua, ja niistäkin peleistä on kulunut jo neljä vuotta, joten pudotuspelit maistuvat eittämättä suomalaiselle.

Panthers avaa pudotuspeliurakkansa niin sanotulla Play In -kierroksella New York Islandersia vastaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord