Patric Hörnqvist siirtyy Florida Panthersiin? Vaihtokaupan toteutumista pidetään enää vain ajan kysymyksenä.

Patric Hörnqvist siirtyy Florida Panthersiin? Vain vahvistus uupuu

Patric Hörnqvist siirtyy Florida Panthersiin Pittsburgh Penguinsista? Ruotsalaishyökkääjä voitti pennsylvanialaisseurassa kaksi Stanley Cupia.

Useat pohjoisamerikkalaislähteet kertovat Florida Panthersin ja Pittsburgh Penguinsin olevan hyvin lähellä vaihtokauppaa, jossa Patric Hörnqvist matkaa Floridan auringon alle.

Siirtoa pidetään jo käytännössä ottaen satavarmana ja sen virallistamisen uskotaan olevan vain ajan kysymys, mutta arvostetut NHL-toimittajat Elliotte Friedman ja Pierre LeBrun kertovat matkaan tulleen vielä muutamia kysymysmerkkejä, joiden myötä siirto on ainakin vielä tätä uutista kirjoitettaessa vailla virallista vahvistusta.

Kaupassa toiseen suuntaan kerrotaan matkaavan puolustaja Michael Mathesonin ja kaupan uskotaan olevan suora vaihtokauppa ilman lisäpalasia.

Hörnqvist on 770 runkosarjaottelua NHL:ssä pelannut ja niissä tehot 238+242=480 tehnyt konkarihyökkääjä, jolla on ikää 33 vuotta. Hänen nykyinen sopimuksensa on vuositasolla arvoltaan 5,3 miljoonaa dollaria ja se ulottuu aina kesään 2023 saakka. Loukkaantumiset ovat häirinneet viime kausina ruotsalaisen edesottamuksia, mutta hän on edelleen parhaimmillaan noin 40-50 tehopisteen voimahyökkääjä, jollaiselle Panthersilla on eittämättä tilausta.

[vihjeet]

Matheson on puolestaan 26-vuotias puolustaja, jolla on äärimmäisen fiksu sopimus Penguinsin kannalta: kanadalaispelurin kontrahti ulottuu aina kesään 2026 saakka ja hänen vuosipalkkansa on 4,875 miljoonaa dollaria. Matheson teki sekä kauden 2017-18 että kauden 2018-19 runkosarjassa 27 tehopistettä. Kaudella 2019-2020 hän puolestaan merkkautti 59 ottelussa tehot 8+12=20.

Toki Mathesonin pelaaminen ailahtelee rajusti illasta toiseen, joten se aiheuttaa kysymysmerkkejä.

Mikäli puheet suorasta vaihtokaupasta pitävät paikkansa, täytyy Penguinsia pitää tämän kaupan lievänä voittajana, kun otetaan huomioon pelaajien iät ja Hörnqvistin loukkaantumisongelmat. Toisaalta molemmat joukkueet saavat puuttuvat palaset pelaajistoonsa, joten sinällään tässä kaupassa ei missään nimessä ole mitään jättimäistä voittajaosapuolta – etenkin, kun Hörnqvistissä Penguins menettää äärimmäisen pidetyn joukkuekaverin.

EDIT [24.09.2020, 02:56]: Kauppaa jarruttaa puheiden mukaan Hörnqvistin sopimus loukkaantumisten osalta, sillä siitä ei ole tiettävästi täyttä varmuutta, kattaako vakuutus ruotsalaisen sopimuksen uran päättyessä loukkaantumiseen. Lisäksi kysymysmerkin alla on myös Hörnqvistin siirtoa rajoittava pykälä, sillä hän ei välttämättä ole valmis siirtymään Floridaan. Tässä kohtaa kauppa on siis vielä auki.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord