TREIDI: Vihdoin uusi mahdollisuus! Detroit kauppasi Vili Saarijärven

schedule 30 marraskuu 2019 - 19:58
person Marko Ollonqvist

Detroit kauppasi Vili Saarijärven! NHL:ään vuoden 2015 NHL Draftin kolmannella kierroksella varattu suomalainen saa vihdoin uuden mahdollisuuden.

Vili Saarijärvi suuntasi Pohjois-Amerikkaan jo vuonna 2014. Hän pelasi ensimmäisen kautensa USHL:ssä ja sen jälkeen vaihtoi kaudeksi 2015-16, kun hänet oli varattu NHL:ään Detroit Red Wingsin toimesta, juniorisarja OHL:ään.

OHL:ssä Saarijärvi takoi ensimmäisellä kaudellaan puolustajan tontilta 59 runkosarjaotteluun tehot 12+31=43. Kauden päätyttyä Saarijärvi pelasi ensimmäiset ammattilaisottelunsa AHL:n farmisarjana tunnetussa ECHL:ssä, tehden viidessä ottelussa pisteet 1+3, mutta seuraavaksi kaudeksi hän suuntasi jälleen AHL:ään.

Saarijärvi siirtyi pysyvästi ammattilaiseksi kaudeksi 2017-18.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan hän pelasi AHL-seura Grand Rapids Griffinsissä 42 runkosarjaottelua tehoin 0+11=11 ja kymmenen ECHL-ottelua pistein 2+4.

Seuraavalla kaudella (2018-19) hän pysyi koko kauden ajan AHL:ssä. Otteluita kertyi runkosarjassa 70 kappaletta, joissa hän teki tehot 2+14=16, ja pudotuspeleissä hän viimeisteli yhden maalin yhdessä pelaamassaan pudotuspeliottelussa.

NHL:ssä 22-vuotias nuorten maailmanmestari ei kuitenkaan saanut koskaan Detroitissa mahdollisuutta.

Maajoukkuepaidassa myös alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa saavuttaneelle ja tuolloin turnauksen parhaaksi valitulle Saarijärvelle tarjoutui hyvä sauma lunastaa NHL-paikka kuluvaksi kaudeksi, kun esimerkiksi Niklas Kronwall lopetti pelaajauransa. Lopulta Saarijärven tie vei kuitenkin AHL:ään, eikä paikkaa NHL:n puolelta näin ollen auennut harjoitusleirin näyttöjen perusteella.

Kuluva kausi on ollut haastava Saarijärvelle. Hän on pelannut AHL:ssä 13 ottelua, merkkauttanut vain yhden syöttöpisteen ja teholukema on -5.

Pettymys NHL-paikan karkaamisesta on ollut varmasti kova ja se ei ole voinut olla näkymättä nuoren suomalaisen tekemisessä.

Niinpä aivan juuri kuultu treidi, jossa Saarijärvi on kaupattu Arizona Coyotesin organisaatioon, vaihtokaupassa maalivahti Eric Comrieen.

Comrie, joka on itse asiassa Winnipeg Jetsin toisen kierroksen varaus vuodelta 2013, on pelannut urallaan toistaiseksi viisi NHL-ottelua. Toistaiseksi hänestä ei ole ollut kuitenkaan kipuamaan AHL:stä NHL:ään ja nyt hän saa tähän eittämättä Detroitissa paremman mahdollisuuden kuin Arizonassa, joka on täysin toisessa päässä NHL:n sarjataulukkoa kuin Red Wings ja jossa edellä olivat Darcy Kuemper ja Antti Raanta.

Nyt nähty kauppa tarjoaa siis molemmille – sekä Saarijärvelle että Comrielle – uuden alun ja uuden mahdollisuuden, mikä näkyy aina vähintään positiivisella tavalla mentaalipuolella. Matti Nykäsen sanoin: “Jokainen tsäänssi on mahdollisuus.”

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord