Tuukka Raskin lippisvalinta, joka aiheutti Yhdysvalloissa melkoisen kohun, oli vain sattumaa ja kunnianosoitus ystävää kohtaan.

Raskin lippisvalinta oli vain sattumaa – “Sai ystävältään, nauhoitettiin ennen tiedotetta”

Tuukka Raskin lippisvalinta oli vain sattumaa: suomalaisvahti joutui kohun keskelle, kun hän piti haastattelussa päässään Bostonin poliisin lippalakkia.

Sitä tämä nykymaailman meno sosiaalisessa mediassa on: asioista ei oteta selvää, vaan jokainen alkaa vetämään omia johtopäätöksiään kysymättä asiasta itse asianosaiselta.

Näin kävi Boston Bruinsin Tuukka Raskin kohdalla.

Kuten Urheiluvedot.com aiemmin tällä viikolla kertoi, Rask joutui melkoisen kohun keskelle pitäessään televisiohaastattelussa yllään Boston Police -lippalakkia vain hetki sen jälkeen, kun Bruins oli julkaissut tiedotteen, jossa se tuomitsi rasismin kaikin tavoin.

Kohu oli valmis, koska Yhdysvalloissa on puhuttu viime aikoina paljon poliisiväkivallasta tummaihoisia kohtaan; Raskin uskottiin antaneen tukensa poliisille tässä keskustelussa ja siksi hänen lippisvalintansa nostettiin tikun nokkaan.

Mutta aivan kuten allekirjoittanut totesi välittömästi tuon kohun noustua Urheiluvetojen Facebook-julkaisun yhteydessä ja henkilökohtaisissa somekanavissani, kyseessä ei ollut mikään laaja-alainen kannanotto – sen tietää jokainen vähääkään Raskia tietävä tai tunteva ja itse olen saanut kunnian haastatella häntä. Sen sijaan kyse oli puhtaasti vain ystävän tukemisesta ja tämän paljasti Raskin joukkuekaveri Brad Marchand.

– Tuukka sai sen hatun ystävältään ja hän piti sitä haastattelussa, joka nauhoitettiin ennen (Bruinsin) tiedotetta, Marchand kommentoi asiaa WEEI:lle.

[vihjeet]

– Se on ihan okei, että hän tukee ystäväänsä ja pitää tuota hattua. Eikä se tarkoita millään muotoa sitä, ettemmekö me kaikki seisoisi yhdessä rintamassa päättääksemme rasismin ja ollaksemme osa ratkaisua – Tuukka on osa tuota rintamaa. Hän on mukana tässä aivan samalla tavalla kuin me kaikki muutkin.

Kun Marchand näki The Boston Globen toimittajana työskentelevän Matt Porterin twiitin aiheesta – tuon twiitin kautta kohu lähti liikkeelle – hän raivostui ja lyttäsi kyseisen toimittajan twiitillään, jonka hän on sittemmin poistanut. Tuossa twiitissä Marchand sanoi “Oletko v*ttu tosissasi Porter… Tämä on se, miksi sinä olet osa ongelmaa”.

WEEI:n haastattelussa Marchand kommentoi myös tuota poistamaansa twiittiä.

– Vastasin siihen (twiittiin), koska halusin olla osa ratkaisua. Matt yritti luoda kohun aiheesta. Tuukalla on olemassa valtava alusta (ottaa kantaa asioihin), ja kun hän toi negatiivista huomiota Tuukan ympärille, se saattaa vaikuttaa siten, ettei Tuukka halua olla osa tätä.

– En sano, että se tulee vaikuttamaan Tuukkaan siten, mutta jos se vaikuttaa, silloin hiljennät suuren yleisön saavuttavan henkilön ja se on osa tätä ongelmaa. Me tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat valmiita puhumaan asioista ääneen. Me haluamme olla osa ratkaisua ja keskustella näistä asioista. Mitä enemmän ihmisiä hiljennät ja mitä enemmän tuot heidän ympärilleen negatiivista huomiota, sitä vaikeammaksi se tekee rasismin päättämisen ja me emme ole valmiita hyväksymään sitä.

– En katunut twiittiäni, mutta poistin sen, koska en halunnut antaa hänelle (Porterille) sitä huomiota, mitä hän omalla twiitillään haki – tykkäyksiä, uusia seuraajia ja niin edelleen – koska se vaikeuttaa asiaa, jota ajamme. En siis kadu tapaa, jolla vastasin hänelle. Sen sijaan kadun sitä, että annoin hänelle huomiota. Me seisomme Tuukan takana tässä ja me seisomme ryhmänä, joka haluaa eroon rasismista. Se siitä.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord