Florida Panthersin uudeksi päävalmentajaksi heti päättyneen runkosarjan jälkeen nimetty Joel Quenneville odottaa Barkovilta ja kumppaneilta paljon.

Quenneville odottaa Barkovilta ja kumppaneilta paljon – seurassa luvassa täysi muutos!

Florida Panthersin uudeksi päävalmentajaksi heti päättyneen runkosarjan jälkeen nimetty Joel Quenneville odottaa Barkovilta ja kumppaneilta paljon.

Florida Panthersin pelaajistolle, kapteeni Aleksander Barkovin johdolla, koittavat uudet ajat, kun jokainen ilmoittautuu seuran harjoitusleirille tulevana syksynä.

Seuran päävalmentajana on nimittäin ensi kaudesta alkaen yksi kaikkien aikojen NHL-valmentajista – muun muassa kolme Stanley Cupia Chicago Blackhawksin peräsimessä voittanut Joel Quenneville, joka sattuu olla myös NHL:n kaikkien aikojen voittotilastossa toisena 890 voitollaan.

60-vuotias kanadalainen tuokin mukanaan joukkueeseen täysin uudenlaisen vaatimustason ja hänellä on Floridan auringon alla vain yksi päämäärä: seuran historian ensimmäinen Stanley Cup -voitto.

– Sellainen intohimo meillä täytyy olla täällä. Meidän on elettävä tunteella. Me emme voi olla hyvällä mielellä tappion jälkeen ja vain hyväksyä sitä. Emme voi ajatella, että “se nyt oli vain yksi tappio” tai “jäimme niukasti pudotuspelien ulkopuolelle ja se on hyväksyttävää”, Quenneville paaluttaa WSVN:n haastattelussa.

Florida tunnetaan tietyssä mielessä jääkiekkoilijoiden paratiisina. Kyseessä ei ole todellakaan mikään varsinainen jääkiekkomarkkina-alue ja sitä kautta paineet eivät ole kovat. Ilmapiiriin on kuitenkin tulossa muutos.

– Se on ikään kuin polttomerkki: jotkut saattavat nähdä ja sanovat, että ilmapiiri täällä on liian pehmeä ja helppo, ja sellaisessa ympäristössä pelaajat ovat hieman liian itsetyytyväisiä. Mutta, kun me tulemme tähän pukukoppiin, me tulemme töihin, ja me olemme täysillä mukana.

Quenneville on äärimmäisen innoissaan siitä, millaisia nuoria pelaajia hänellä tulee olemaan Florida Panthersissa käytössään, mutta hän odottaa myös heiltä enemmän.

– Meillä on oikeat ainesosat, joilla pääsemme alkuun. Meillä on joitain kärkipään nuoria pelaajia, mutta jokaisen on parannettava mennessämme eteenpäin. Näiden nuorten pelaajien täytyy nousta siltä tasolta, jolla he ovat nyt, seuraavalle tasolle – jonka uskon heiltä löytyvän – ja se tekee meistä parempia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord