Peter Laviolette on Washington Capitalsin uusi päävalmentaja!

schedule 15 syyskuu 2020 - 16:24
person Marko Ollonqvist

Peter Laviolette on Washington Capitalsin uusi päävalmentaja: hän korvaa tehtävässä kauden päätteeksi potkut saaneen Todd Reirdenin.

Washingtonin suunnalla on eittämättä kaduttu melkoisesti päätöstä olla tekemättä jatkosopimusta nykyisin New York Islandersia luotsaavalle Barry Trotzille, joka johdatti Capitalsin sen seurahistorian ensimmäiseen Stanley Cup -voittoon kaudella 2017-18: ongelmaksi neuvotteluissa ei muodostunut raha, vaan se, että jo neljä vuotta tuossa vaiheessa Capitalsia valmentanut Trotz halusi viisivuotisen jatkosopimuksen ja Capitals ei ollut valmis niin pitkään sopimukseen.

Trotzin lähdön jälkeen Capitalsin menestys on ollut laihaa: viime kaudella se putosi jo heti pudotuspelien 1. kierroksella Carolina Hurricanesille ja tänä vuonna se koki saman kohtalon juuri Trotzin valmentamaa Islandersia vastaan.

Capitalsin kauden päätyttyä GM Brian MacLellan teki oman ratkaisunsa ja antoi kenkää päävalmentaja Todd Reirdenille. Kerrottuaan potkuista, MacLellan peräänkuulutti kokemuksen perään uutta päävalmentajaa hakiessaan ja mainitsi haluavansa löytää valmentajan, joka kykenee “painelemaan oikeita nappeja”.

Lopulta MacLellan löysi päävalmentajan, joka täyttää nuo molemmat MacLellanin edellyttämät kriteerit. Seura nimittäin on tehnyt kolmivuotisen ja vuositasolla yli 4 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Nashville Predatorsin vuonna 2017 Stanley Cup -finaaleihin johdattaneen ja kesken kuluvan/päättyneen kauden potkut tennesseeläisseurasta saaneen Peter Lavioletten kanssa.

Laviolette tulee siis tienaamaan Capitalsin päävalmentajana koko sopimuskautensa aikana yli 12 miljoonaa dollaria, minkä lisäksi Capitals on suostunut maksamaan ylimääräiset 2,5 miljoonaa dollaria yhdysvaltalaisvalmentajalle, mitkä Predators oli velkaa hänelle tulevasta kaudesta.

55-vuotias Laviolette on voittanut valmennusurallaan Stanley Cupin Carolina Hurricanesissa vuonna 2006. Sen lisäksi hän on johdattanut Philadelphia Flyersin Stanley Cup -finaaleihin vuonna 2010, ja kuten todettua – Nashville Predatorsin vuonna 2017.

Laviolette viihtyy yleensä pitkään valmentamassaan seurassa: Hurricanesin päävalmentajana hän toimi vuosina 2003-09, Flyersissa hän johti joukkuetta vuodet 2009-2014 ja Predatorsissa hän työskenteli vuodesta 2014 vuoteen 2019 saakka.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord