Pekka Rinne eläköityy 15 NHL-kauden jälkeen

schedule 13 heinäkuun 2021 - 16:20
person Joel Sallinen

Nashvillen pitämässä tiedotustilaisuudessa kerrottiin juuri se odotettu tieto. NHL-maalivahti Pekka Rinne eläköityy 38-vuotiaana. Rinne edusti koko NHL-uransa Nashville Predatorsia. Hän pelasi seurassa 683 runkosarjaottelua, sekä 89 pudotuspeliottelua kymmenenä eri keväänä.

Kärpistä startanneen Liiga-uran jälkeen Rinne siirtyi Nashvillen organsaatioon kaudelle 2005-06. Predators oli varannut kempeläisen vuonna 2004 kahdeksannella kierroksella. Tuosta lähtien Rinne pelasi koko uransa Nashvillessa, lukuunottamatta kauden 2012-13 alkua. Tuolloin NHL:n Lockoutin ansiosta hän pelasi alkukauden KHL:ssä Dynamo Minskin paidassa.

Rinne edusti useasti Leijonia. Vuoden 2014 kisoissa hänet valittiin koko turnauksen arvoikkaimmaksi pelaajaksi ja seuraavana vuonna hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Myös kauan odotettu NHL:ssä parhaalle maalivahdille annettava Vezina Trophy löysi tiensä palkintohyllylle kaudella 2017-18, kun hän nappasi kauden eniten nollapelejä.

Viimeisellä NHL-kaudellaan hän sai King Clancy -palkinnon, joka myönnetään pelaajalle joka osoittaa johtajan ominaisuuksia sekä jäällä että sen ulkopuolella ja on tehnyt merkittävää humanitaarista työtä yhteisössään.

Rinne julkaisi myös upean tarinan uransa tapahtumista Players’ Tribune -julkaisussa.

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord