Eurooppaan NHL-superlupausten aalto? Varattaville ja varatuille huippulupauksille ei välttämättä löydy pelipaikkaa Pohjois-Amerikasta vielä syksyllä, koronaviruspandemian vuoksi.

NHL Draft Lottery 2020: Huhhuh! Pudotuspelijoukkue saa Alexis Lafrenièren

NHL Draft Lotteryn ensimmäinen vaihe on suoritettu liigan toimesta ja nyt on varmaa, että jokin pudotuspelijoukkue saa Alexis Lafrenièren – kauden jatkuessa.

Koronaviruspandemia muutti täydellisesti tämän vuoden NHL Draft Lotteryn edellisiin vuosiin verrattuna.

Normaalisti tässä arvonnassa on mukana 17 pudotuspelien ulkopuolelle jäänyttä joukkuetta ja heillä on omat todennäköisyytensä, ensimmäisen varausvuoron voittamisen osalta, perustuen runkosarjasijoituksiin: mitä heikommin seura on menestynyt kyseisen kauden runkosarjassa, sitä suuremmat todennäköisyydet sillä on voittaa arvonta.

Tänä vuonna kaikki oli kuitenkin toisin.

Ensiksi arvottiin kahdeksan ensimmäisen varausvuoron kohtalo. Jos Top 3:ssa ei oltaisi nähty ainoatakaan 24 joukkueen pudotuspeleihin selviytynyttä joukkuetta, olisi homma ollut paketissa ja jäljellä olevat varausvuorot olisivat määräytyneet runkosarjasijoitusten perusteella.

[vihjeet]

Nyt kävi kuitenkin niin, että vuoden 2020 NHL Draftin 1. varausvuoro menee pudotuspelien Play In -kierrokselle selviytyneelle seuralle, Detroit Red Wingsin pudottua Top 3:n ulkopuolelle, ja tuohon spottiin päätyvän seuran nimi ratkaistaan erillisessä toisessa arvonnassa – pudotuspelien Play In -kierroksen jälkeen.

Käytännössä ottaen homma menee siis niin, että 1. varausvuoron kohtalo ratkaistaan Play In -kierroksella häviävien kahdeksan seuran välillä suoritettavalla arvonnalla ja kunkin häviävän seuran todennäköisyydet 1. varausvuoron voittamiseen on 12,5 prosenttia.

Play In -kierroksella pelaavat seuraavat seurat: Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes, New York Islanders, Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, New York Rangers, Florida Panthers, Columbus Blue Jackets, Edmonton Oilers, Nashville Predators, Vancouver Canucks, Calgary Flames, Chicago Blackhawks, Arizona Coyotes, Minnesota Wild ja Winnipeg Jets.

Mutta eipäs vielä hätäillä varsinaisiin NHL Draft Lotteryn tuloksiin: mikäli NHL-kautta ei pystytä syystä tai toisesta jatkamaan, siinä kohtaa arvonta ensimmäisen varausvuoron osalta suoritetaan runkosarjan voittoprosenttien perusteella.

NHL Draft Lottery 2020 tulokset:

1. NHL:n pudotuspelien Play In -kierrokselta putoavien joukkueiden sisäisen arvonnan voittaja
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators (San Jose Sharksin varausvuoro)
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord