NHL Draft -arvontaan: se tulee pitämään sisällään kaksi eri vaihetta - mahdollisesti.

NHL Draft -arvontaan erikoiset säännöt: yksi tai kaksi vaihetta!

Liigan uskottiin ottavan mukaan NHL Draft -arvontaan vain pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet, mutta tämä ei ollut asian laita.

Kun NHL tiedotti jatkavansa kautta 2019-2020 peräti 24 joukkueen voimin ja suoraan pudotuspeleistä, uskottiin ainoastaan seitsemän pudotuspelien ulkopuolelle jäävän seuran olevan mukana NHL Draft -arvonnassa, jossa arvotaan varausjärjestys.

Todellisuus on kuitenkin toinen, sillä NHL tulee toteuttamaan varaustilaisuuteen liittyvän arvonnan tarvittaessa kahdessa eri vaiheessa.

[vihjeet]

Ensimmäisessä vaiheessa mukana ovat Detroit Red Wings, Ottawa Senators, San Jose Sharks, Los Angeles Kings, Anaheim Ducks, Buffalo Sabres ja New Jersey Devils. Mikäli tässä arvonnan ensimmäisessä vaiheessa kaikki Top 3 -varausvuorot menevät jakoon, toista vaihetta ei järjestetä laisinkaan, vaan pudotuspelien Play in -sarjojen häviäjät eli kahdeksan pudonnutta joukkuetta tullaan sijoittamaan NHL Draftissa sijoille 8-15 runkosarjan perusteella.

Teoriassa siis Play in -sarjojen häviäjillä on mahdollisuus saada haltuunsa jopa NHL Draftin ensimmäinen varausvuoro, mikäli se ei mene tuossa 26. kesäkuuta järjestettävässä ensimmäisessä vaiheessa jakoon: kullakin näistä Play in -sarjojen hävinneistä joukkueista on tasavertaiset prosentuaaliset mahdollisuudet nousta varausjärjestyksessä ylöspäin.

Tyystin pudotuspelien ulkopuolelle jääneillä seuroilla on mahdollisuus tehdä myös vaihtokauppoja, mutta vain keskenään, mikä on loogista, sillä mikäli pudotuspeleissä mukana oleva joukkue päättäisi lähteä vaihtokaupoille, ei se saisi peluuttaa uusia hankintojaan tämän kauden pudotuspeleissä.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord