Moni NHL-pelaaja jättää kauden kesken? Boston-valmentaja kommentoi jo asiaa

schedule 30 kesäkuu 2020 - 04:01
person Marko Ollonqvist

Pohjois-Amerikan suunnalla pyörivien puheiden mukaan moni NHL-pelaaja jättää kauden kesken, eikä siis aio pelata kauden jatkuessa heinäkuussa.

NHL:n suunnitelma kauden 2019-2020 pelaamisesta loppuun alkaa kuulostaa entistä hullummalta.

Pelkästään se ei riitä, että runkosarjan merkitys katoaa pudotuspeliformaatin vuoksi lähestulkoon täysin, muun muassa diabeteksesta kärsivät pelaajia aiotaan peluuttaa, lähes viiden kuukauden mittaisen tauon jälkeen on lähestulkoon mahdotonta puhua samasta kaudesta ja niin sanotun toisen vaiheen käynnistyttyä (8. kesäkuuta) peräti 26 pelaajaa on antanut positiivisen koronavirusnäytteen, vaan nyt näyttää siltä, että osa pelaajista ei aio pelata kautta loppuun.

NHL ja NHLPA päättävät lopullisen suunnitelman kauden läpiviennistä aivan lähiaikoina. Normaalisti NHLPA:n pelaajille järjestämissä äänestyksissä äänestystulokset ovat hyvin yksimielisiä, mutta kauden jatkamisen kohdalla kyllä-äänten määrän uskotaan olevan vain niukasti ei-äänien määrää korkeampi.

Toisin sanoen todella monet NHL-pelaajat eivät haluaisi pelata kautta loppuun.

Tiettävästi useat ei-äänen antaneet pelaajat aikovat jättää kauden kesken ja tätä näkemystä vahvistaa se, että Boston Bruinsin päävalmentajana toimiva Bruce Cassidy otti jo asiaan kantaa.

– Pelaajilla on oikeus työskennellä turvallisessa työympäristössä. Siksi uskon NHL:n tekevän kaiken mahdollisen, koska he eivät halua näin käyvän. He haluavat jokaisen pelaajan mukaan, Cassidy kommentoi The Athleticille.

– Tällaisessa tilanteessa meidän täytyisi tutkia, onko olemassa joku henkilö, joka voisi saada pelaajien olon paremmaksi päätöksen suhteen. Ehkä joku lääkäri voisi vastata pelaajan kysymyksiin ja sitten katsoa, tuoko keskustelu pelaajalle mielenrauhan.

– Loppujen lopuksi meidän on kuitenkin kunnioitettava heidän pyyntöään (olla pelaamatta), mikäli he kokevat asian niin.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord