Tampa Bayn mestaruuden arvoa on täysin turha alkaa väheksyä.

Kommentti: Lopetetaanpa sitten Tampa Bayn mestaruuden väheksyntä tähän paikkaan!

Nyt on sitten aika lopettaa Tampa Bayn mestaruuden väheksyntä välittömästi tähän paikkaan, koska kukaan meistä ei mistään mitään tiedä.

Ei ole rankkaa matkustelua.

Ei ole vaikeita vieraspelejä, joissa kotijoukkueen yleisö mylvii ja paine on valtava.

Mutta ei ole myöskään kotipelejä. Ei ole välipäiviä samaan malliin. Ei ole omaa perhettä, ystäviä ja sukulaisia vierellä tukemassa. Ei ole omia faneja, jotka ovat auttamassa pelien sisällä yli vaikeista tilanteista ja vastoinkäymisistä.

On vain jääkiekkoa. Koko elämä pyörii jääkiekon ympärillä.

On kupla, josta et pääse sekunniksikaan irti. Kupla, jossa kaikki omat virheet pyörivät mielessä edeltävistä otteluista. On vain hotelli, joka tuntuu ajoittain kuin luksusvankilalta, kuten pelaajat ovat asiaa kuvailleet.

***

Tampa Bay Lightning on kauden 2019-2020 Stanley Cup -voittaja, eikä sen mestaruudelta tule ottaa yhtään mitään pois.

Me täällä kotisohvilla voimme huudella mitä tahansa ja mistä tahansa, tietämättä kuitenkaan mistään yhtikäs mitään.

Keitä me olemme sanomaan, että tänä vuonna Stanley Cupin voittaminen oli helpompaa kuin normaalisti tai vaikeampaa kuin normaaleissa olosuhteissa?

[vihjeet]

Käsittääkseni kukaan meistä ei ole ollut Kanadassa paikan päällä kokemassa sitä, millaista elämä siellä edmontonilaisessa tai torontolaisessa kuplassa on ollut.

Itse asiassa ainoa asia, jonka me sataprosenttisella varmuudella tiedämme, on se, että tämä pudotuspelikesä/syksy on ollut jääkiekkoa puhtaimmillaan. Olosuhteet ovat olleet käytännössä ottaen kaikille samat, lähtökohdat samat.

***

Monesti sitä kuulee fanien puheita, miten olisi hienoa nähdä kerran jokin kisa, turnaus, ottelu tai tässä tapauksessa pudotuspelit sellaisissa olosuhteissa, joissa kaikki lähtee samalta viivalta.

No, nyt me sellaisen pääsimme kokemaan. Menneillä runkosarjaotteluilla ei ollut mitään käytännön merkitystä. Sen takasi noin viiden kuukauden mittainen tauko peleistä.

Ja, jos jotain, niin niillä joukkueilla, jotka pääsivät ylimääräisinä tämän vuoden pudotuspeleihin, oli tietynlainen etulyöntiasema, koska näillä joukkueilla oli pelkästään voitettavaa, eikä mitään hävittävää. Paineet olivat nollissa.

Haluankin tässä kohtaa nostaa hattua sekä Stanley Cupin voittaneen Tampa Bay Lightningin että häviävänä osapuolena finaalisarjassa olleen Dallas Starsin suuntaan.

Nämä kaksi joukkuetta kykenivät ylittämään lukuisat esteet, jotka olivat täysin tuntemattomia, koska niistä ei ollut mitään aiempaa kokemusta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord