NY Rangers on pudotuspelien suurin voittaja, sillä se pääsee varsin epäreilun NHL Draft Lotteryn myötä varaamaan tämän vuoden varaustilaisuudessa ensimmäisenä joukkueena.

Kommentti: NY Rangers on pudotuspelien suurin voittaja!

NY Rangers on pudotuspelien suurin voittaja: seura voitti NHL Draft Lotteryn ja pääsee sen myötä varaamaan superlupaus Alexis Lafrenièren.

Meistä kukaan ei osaa sanoa varmaksi sitä, tuntuuko Stanley Cupin voittaminen pelaajista tänä vuonna samalta kuin se tuntuisi normaaleissa olosuhteissa; totta kai pelaajat ja valmentajat sanovat ääneen, että olosuhteilla ei ole merkitystä, kun sitä pääsee nostamaan Stanley Cup -pytyn käsivarsilleen, mutta onko se totuus… Sitä me emme tiedä. Sitä tuskin tietävät edes pelaajat itse tällä hetkellä.

Itse olen tosin sitä mieltä, että voittajajoukkueessa fiilis – ainakin välittömästi mestaruuden ratkettua – tulee olemaan sama, mutta se on vain minun mielipiteeni. Ja varmasti myös voittajajoukkueen fanit tulevat tuntemaan samanlaista ylpeyttä kuin myös normaaleissa olosuhteissa.

Sen sijaan yksi asia on varmaa, etenkin fanien keskuudessa: ne fanit, joiden joukkue ei voita mestaruutta, tulevat vähättelemään viimeiseen hengenvetoonsa saakka tämän vuoden mestaruuden merkitystä.

Toisin sanoen voittajajoukkueen fanit joutuvat mestaruudesta julkisesti iloitessaan kuulemaan toistuvasti sanaparia “Corona Cup”.

***

Neljän kuukauden mittaisen pelaamattomuuden jälkeen hyppääminen suoraan pudotuspeleihin ei ole enää yksinkertaisesti samaa kautta. Se oli selvillä jo ennen pelien käynnistymistä ja sekä Play In -ottelusarjat että Round-robin-ottelut vahvistivat tämän näkemyksen.

Runkosarjassa menestyminen ja ylipäätään pudotuspeleihin selviytyminen olivat vielä normaaliakin vähemmän tae yhtikäs mistään.

Toisin sanoen jokaisella joukkueella oli valtavasti kysymysmerkkejä ympärillään ja juuri tuon arvaamattomuuden vuoksi putoaminen pudotuspeleistä ei ole niin kova paikka kuin se normaalisti olisi, koska kaikki asiat olivat erittäin voimakkaasti sattuman varassa.

[vihjeet]

Tällaisessa tilanteessa runkosarjan aikana rakennetut ketjujen ja joukkueiden kemiat on tietyiltä osin rakennettava uudestaan, kuten esimerkiksi Tuukka Rask on avoimesti kertonut; toisilla tämä tapahtuu syystä tai toisesta hetkessä ja toisilla se ottaa pidempään.

Ja sitten tullaan siihen palkintoon, joka näitä Play In -vaiheessa pudonneita seuroja mahdollisesti odotti: koska NHL Draft Lotteryn ensimmäisestä vaiheesta tuli melkoinen farssi ja ykkösvarausvuoron kohtalo ratkaistiin juuri tähän Play In -vaiheeseen yltäneiden ja siellä hävinneiden seurojen kesken, mahdollinen lohdutuspalkinto putoamisesta oli melkoinen.

Totta kai tässä kohtaa se tuntuu varmasti vielä lohdutuspalkinnolta, mutta pitkässä juoksussa se on tämän vuoden pudotuspelien arvokkain palkinto – juuri tässä tekstissä mainituista seikoista johtuen: Alexis Lafrenière tulee olemaan supertähti pitkään maailman kovimmassa kiekkoliigassa, sillä hän on yltänyt junioripelaajana sellaisiin saavutuksiin, joihin vain Sidney Crosby on kyennyt, joten hänestä tulee olemaan iloa todella pitkäksi aikaa.

***

Tuosta ilosta nimeltä Alexis Lafrenière pääsee nauttimaan New York Rangers, joka oli kahdeksasta pudonneesta seurasta se onnekas voittaessaan NHL Draft Lotteryn.

Omissa papereissani Lafrenièren varaaminen on se tämän “pudotuspelikesän/-syksyn” suurin palkinto ja sitä kautta Rangers on näiden pudotuspelien suurin voittaja.

Älkääkä ymmärtäkö väärin: Rangersin pelaajat olisivat varmasti tällä hetkellä mieluummin valmistautumassa varsinaisten pudotuspelien 1. kierroksen ottelusarjaansa, mutta näin ulkopuolelta käsin katsottuna tämä oli paras asia, mitä heille voi tapahtua. Rangers nimittäin olisi ollut joka tapauksessa aivan lähitulevaisuudessa erittäin potentiaalinen Stanley Cup -ehdokas, sillä heidän aikansa on vasta tulossa, mutta Lafrenièren kaltaisen pelaajan kanssa he tulevat olemaan vielä suurempia mestarisuosikkeja.

Mutta onko tämä sitten oikein? Minun mielestäni ei, sillä on täysin kestämätöntä, että seura, joka saa mahdollisuuden taistella Stanley Cupista voi voittaa myös ykkösvarauksen. Jos siis minulta kysyttäisiin asiasta, ykkösvarausvuoron kohtalo olisi tullut ehdottomasti ratkaista niiden seitsemän pudotuspelien ulkopuolelle jääneen seuran kesken – kuten ylipäätään kaikki Top 7 -varausvuoroa.

Jokainen voikin miettiä, mitä esimerkiksi Buffalon suunnalla tällä hetkellä ajatellaan. Sabresilla olisi ollut seuraavassa runkosarjaottelussaan vastassa Montreal Canadiens ja tuon ottelun voittamalla Sabres olisi ottanut kanadalaisseuran paikan pudotuspeleissä. Näin ei kuitenkaan käynyt ja kaiken kukkuraksi seura jäi ilman mahdollisuutta ykkösvarausvuoroon.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord