Kommentti: Milloin Joonas Donskoi ymmärretään nostaa takaisin 1. ketjuun?

schedule 29 joulukuun 2019 - 07:18
person Marko Ollonqvist

Milloin Coloradossa, joka on pelannut viime ottelut pahasti alakanttiin, ymmärretään nostaa Joonas Donskoi takaisin 1. ketjuun?

Kun Mikko Rantanen palasi Colorado Avalanchen kokoonpanoon yli kuukauden mittaisen poissaolon jälkeen, hyppäsi hän omalle tontilleen joukkueensa 1. ketjuun.

Tuossa vaiheessa rinnalla oli tuttuun tapaan Nathan MacKinnon, mutta loukkaantuneen Gabriel Landeskogin rinnalla porhalsi toinen suomalainen, Joonas Donskoi.

MacKinnonin, Rantasen ja Donskoin keskinäiset kemiat lähtivät toimimaan välittömästi: Avalanche kaatoi Chicago Blackhawksin numeroin 7-3 ja kolmikko takoi ottelussa yhteensä huimat 11 tehopistettä.

Ja myös seuraavassa pelissä kulki, kun Avalanche kaatoi Toronto Maple Leafsin tasaisen väännön päätteeksi lukemin 3-1, suomalaisten tehdessä tehopisteet mieheen ja MacKinnonin kerätessä pisteet 1+1.

Maple Leafs -ottelun jälkeen kippari Landeskog palasi takaisin denveriläisten vahvuuteen ja välittömästi, ikään kuin ilman mitään mietintää, vanha koostumus palautettiin yhteen ja Donskoi pudotettiin kakkosketjuun.

Tuon muutoksen jälkeen Avalanche on pelannut 12 ottelua, voittanut niistä kuusi ja on hävinnyt viimeisistä viidestä ottelustaan neljä. Landeskog on tehnyt näissä otteluissa tehot 6+2 ja hänen tehotilastonsa on -4, MacKinnonin pistesaldo on 4+8=12 ja tehotilasto -6 ja Rantanen on tehnyt pisteet 5+4, tehotilaston ollessa -5.

Kolmikon pistetahdissa ei ole varsinaisesti valitettavaa, vaikka parempaakin on nähty, mutta viisikkopelaaminen on ollut vaisulla tasolla. MacKinnon on tehnyt 12 pisteestään peräti viisi ylivoimalla, Landeskog kolme ja Rantanen kaksi. Omissa on soinut tasaviisikoin aivan liikaa ja myös tulokset ovat olleet sen mukaisia.

Allekirjoittanut ihmetteli jo Landeskogin paluun kohdalla suuresti sitä, miksi ihmeessä Avalanchen valmennusjohto päävalmentaja Jared Bednarin johdolla päätti hajottaa erinomaisesti toimimaan lähteneen ykköskoostumuksen – se, kun olisi tarjonnut joukkueen kakkoskentälliseen Landeskogin tasoisen kaverin ja siten tuonut syvyyttä joukkueen hyökkäyspäähän – ja tässä kohtaa se hämmentää entistä enemmän, kun tulokset valuvat pahasti väärään suuntaan.

Kun tälle Landeskog-MacKinnon-Rantanen-kolmikon pitämiselle yhdessä ei ole olemassa oikein mitään perusteita – viimeisestä viidestä pelistä heidän tehotilastot ovat järjestyksessä -8, -6 sekä -8 ja tehopisteitä he ovat tehneet yhteensä yhdeksän kappaletta – eikö nyt kannattaisi reagoida ja kokeilla, josko Donskoi olisikin se pysyvä palikka Rantasen ja MacKinnonin rinnalle.

Ottamatta mitään Landeskogilta pois, täytyy muistaa Rantasen ja MacKinnonin olevan sen tason pelimiehiä, että heidän rinnallaan kykenee menestymään kuka tahansa.

Samalla ketjumuutos saattaisi herättää myös Donskoin, joka takoi MacKinnonin vierellä pelatessaan 16 otteluun tehot 8+8=16 ja on kakkosketjuun pudottuaan tehnyt viimeisiin yhdeksään otteluun ainoastaan yhden tehopisteen (-5).

On tietenkin selvää, että jokaisella joukkueella tulee 82 ottelun mittaisen runkosarjan sisällä heikompia jaksoja ja Läntisessä konferenssissa toisena olevassa Avalanchessa ei todellakaan tarvitse alkaa painella mitään paniikkinappulaa, mutta tämä vaisumpi jakso tarjoaisi erinomaisen mahdollisuuden hahmottaa ketjukoostumuksia myös kevättä ajatellen ja jossain vaiheessa se kurssikin olisi saatava kääntymään takaisin voitokkaaksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord