Arizona Coyotes huijasi ja voitti: omaa "laittomuuksiensa" ansiosta sellaista tietoa tulevista varattavista pelaajista, jota muilla NHL-seuroilla ei ole.

Kommentti: Arizona Coyotes huijasi ja voitti – etulyöntiasema kaikkiin muihin seuroihin!

Arizona Coyotes huijasi, seuran johtoportaan tiedostaessa hyvin tekonsa “laittomuuden”, ja samalla voitti: NHL:n rangaistus on naurettava.

NHL järjestää joka kesä, varaustilaisuuden alla, NHL Draft Combinen.

Kyseessä on viikonloppu, jonka aikana NHL-seuroilla on mahdollisuus testata tulevia varattavia pelaajia sekä heidän fyysisten että psyykkisten ominaisuuksien osalta.

Tänä vuonna tuota testiviikonloppua ei tulla järjestämään, sattuneesta syystä (lue: koronaviruspandemia). NHL-seuroilla on toki mahdollisuus analysoida varattavien pelaajien otteita kykyjenetsintäraporttien kautta sekä videoita katsomalla, mutta samaan aikaan tärkeä osa informaatiosta jää saamatta.

Paitsi Arizona Coyotesin kohdalla.

Parhaillaan pudotuspelien Play In -kierroksen ottelusarjaan Nashville Predatorsia vastaan valmistautuva seura jäi kiinni siitä, että se oli testannut varauskelpoisia pelaajia luvattomasti: kun Coyotesin kykyjenetsijät olivat olleet seuraamassa nuori lupauksia, nyt jo päättyneen juniorikauden aikana, olivat he samalla järjestäneet näille lupauksille fysiikkatestejä, mikä siis rikkoo NHL:n sääntöjä.

[vihjeet]

Vaikka tämä tammikuussa kantautunut uutinen Coyotesin tekemästä sääntörikkomuksesta aiheutti paljon parranpärinää, sen merkitys oli vielä tuossa vaiheessa selvästi nykyhetkeä vähäisempi; muut seurat olisivat joka tapauksessa päässeet niin ikään testaamaan pelaajia NHL Draft Combinessa, mutta koronaviruspandemia muutti kaiken.

Tässä kohtaa voidaankin todeta, että Coyotes teki kertakaikkisen nerokkaan rikoksen – ikään kuin he omistaisivat kristallipallon, joka kertoo tulevan. Seuran omistajana toimiva Alex Meruelo on nimittäin todennut, ettei NHL:n sille määräämä rangaistus tule olemaan kovinkaan merkittävä ja viitannut kintaalla puheille siitä, että seura saattaisi menettää jonkun varausvuoroistaan ja/tai maksamaan 250 000 dollarin sakot jokaista testaamaansa varauskelpoista pelaajaa kohden; näitä pelaajia uskotaan olevan 20, joten tuolloin puhuttaisiin peräti 5 miljoonasta dollarista.

Meruelo on kertonut Coyotes-organisaation käyneen asiasta keskusteluita NHL:n kanssa hyvässä hengessä.

Koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset tekevät siis Coyotesin toimista nerokkaan rikoksen, ainakin tässä kohtaa.

Ainahan on mahdollista, että muut seurat saavat paineistettua NHL:n komissaarina toimivaa Gary Bettmania koventamaan Coyotesia odottavaa rangaistusta, ja sitä esimerkiksi Detroit Red Wingsin GM:nä toimiva Steve Yzerman yrittää eittämättä tällä hetkellä tehdä, mutta jos Meruelon tulkinta tulevasta rangaistuksesta pitää loppuun asti paikkansa, Coyotesilla on merkittävä etulyöntiasema muihin seuroihin nähden tämän vuoden NHL Draftin koittaessa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord