Kipulääkkeet iso onglema NHL:ssä. Anaheim Ducksin entinen hyökkääjä Ryan Kesler kertoi synkkiä tarinoita taalajäiden verhojen takaa.

Kipulääkkeet iso ongelma NHL-jäillä – Ryan Kesler: “Jokainen pelaaja pukukopissa käytti kipulääkkeitä”

Kipulääkkeet iso ongelma NHL-jäillä. Anaheim Ducksin entinen hyökkääjä Ryan Kesler kertoi synkkiä tarinoita taalajäiden verhojen takaa.

Ryan Kesler ja Kyle Quincey kertoi TSN:n tuoreessa The Problem of Pain -dokumensarjassa NHL:n pimeistä puolista.

Kanadalaissentterin ura loppui vuonna 2019 lonkkavaivojen takia. Usean vuoden ajan Kesler pehmensi kipujaan kipulääkkeellä, joka kantaa nimeä Toradol. Kyseessä on kipulääke, jota käytetään lyhytaikaiseen kipuun, mutta silti lääkärit syöttivät pelaajille sitä pitkäaikaisesti.

– Pelaajat voivat valehdella tästä, mutta jokainen pelaaja pukukopissa käytti kipulääkkeitä, jotta kivut häviäisivät ja pystyisi pelaamaan, Kesler kertoi dokumentissa.

Myös entinen NHL-puolustaja Kyle Quincey kertoi omia kokemuksiaan Todarol-kipulääkkeestä.

– Jos otit Toradolia, se hävitti kaiken kivun. Tunsin itseni supermieheksi, hän kertoi.

[vihjeet]

Neljä vuotta ennen eläköitymistä Keslerille todettiin chronin tauti, joka johtuu juuri Toradolin liikakäytöstä. Kyseesssä on suolistosairaus, jonka oireet ovat todella epämiellyttävät.

– Vessaan täytyy mennä 30–40 kertaa päivässä ja se on pelkkää verta. Se on hyvin epämiellyttävää.

– Se kaikki johtui siitä, ettei minulle kerrottu, mitä kipulääke voisi minulle tehdä, Kesler jatkoi.

The Problem of Pain -dokumentin luonut Rick Westheadin mukaan kipulääkkeiden käyttö on todella yleistä myös tänä päivänä NHL:ssä. Hänen lähteidensä mukaan monet pelaajat ottavat lääkkeitä ennen jokaista runkosarja- ja pudotuspeliottelua, jotta kipuja ei olisi.

– Isossa vastuussa tästä ovat lääkärit ja valmentajat. Jos uskot, mitä nämä pelaajat kertovat meille, kuinka voi olla, että heille annetaan reseptilääkkeitä koko kauden ajaksi, eikä kerrota, mitä seuraamuksia niillä on, Westhead kirjoitti.

Dokumentissa myös lääkärit antavat oman vastauksen kysymykseen, joka on todella surullisen kuuloinen.

– Miksiköhän emme puhu siitä? Koska, jos puhumme, saamme potkut. Seura haluaa olla varma, että teet yhteistyötä valmennuksen kanssa, et pelaajien, entinen AHL-fysiikkavalmentaja Justin Roethlingshoefer kertoi.

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord