Oho! Joe Thornton siirtyy Toronto Maple Leafsiin pilkkahinnalla

schedule 17 lokakuu 2020 - 02:33
person Marko Ollonqvist

Vuodesta 2006 lähtien San Jose Sharksia edustanut Joe Thornton siirtyy Toronto Maple Leafsiin: hän yllätti koko kiekkomaailman nopealla päätöksellään.

Joe Thorntonin oli määrä harkita pitkään, mitä hän tekee tulevan NHL-kauden osalta. Vaihtoehtoja uskottiin olevan kaksi – joko hänen pitkäaikainen seuransa San Jose Sharks, joka oli jo ilmoittanut pitävänsä Thorntonille paikkaa auki rosteristaan, sekä Toronto Maple Leafs, johon hänet on yhdistetty viime vuosien aikana useamman kerran.

On paljon mahdollista, että Thornton olisi jatkanut Sharksissa, mutta hän joutui pettymään viime kauden aikana niin pahasti, että valinta osui Maple Leafsiin. Thornton olisi halunnut viime kauden aikana siirtyä loppukauden ajaksi pelaamaan jonkin Stanley Cup -ehdokkaan riveihin, kun Sharksin oma pudotuspeliunelma oli tuhoutunut, mutta jostain käsittämättömästä syystä seura ei kaupannut Thorntonia.

Torontossa Thornton pääsee jahtaamaan tosissaan Stanley Cup -unelmaansa – ainakin paperilla – sillä kanadalaisseuran pelaajarosteri on sitä luokkaa, että joukkueen tulisi olla yksi kirkkaimmista mestariehdokkaista. Toisaalta näin on ollut jo useamman kauden ajan ja kerta toisensa jälkeen fanit Torontossa, kuten myös pelaajat, ovat joutuneet pettymään.

Maple Leafs saa Thorntonista naurettavan edullisen ja erinomaisen kolmossentterin, joka on edelleen erinomainen ase myös ylivoimalla: 41-vuotiaan kanadalaissentterin sopimus on ainoastaan yksivuotinen ja Thorntonin palkka on niinkin edullinen kuin 700 000 dollaria.

Vaikka Thornton ei missään nimessä ole enää mikään nuori kaveri ja parhaat pelivuodet ovat eittämättä takana, on hän kyennyt vanhemmalla ikää muuntautumaan erinomaiseksi kahden suunnan pelaajaksi. Myös tehopisteitä tulee edelleen; kolmen viime kauden aikana Thornton on pelannut Sharks-paidassa 190 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 36+82=118.

Pudotuspeleissä Thornton on edellisen kerran nähty keväällä 2019, kun hän teki 19 ottelussa tehot 4+6=10.

Thornton on parhaillaan sveitsiläisseura HC Davosin matkassa ja hän pelaa huomenna joukkueen väreissä ensimmäisen ottelunsa sitten työsulkukauden 2012-13.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord