Henrik Borgström siirtyy Jokereihin ensi kaudeksi?

Henrik Borgström siirtyy Jokereihin ja jättää Florida Panthersin taakseen?

Vuoden 2016 NHL Draftissa 1. kierroksella varattu Henrik Borgström on karistamassa Pohjois-Amerikan pölyt jaloistaan – siirtyy Jokereihin?

Kun Florida Panthers varasi Henrik Borgströmin vuoden 2016 NHL:n varaustilaisuuden 1. kierroksella ja sen jälkeen hän pelasi kaksi huikeaa kautta Denverin yliopistojoukkueessa, oletettiin suomalaisen nousevan NHL-seuransa kakkossentteriksi, Aleksander Barkovin säestäjäksi.

Toistaiseksi Borgströmistä ei ole ollut kuitenkaan lunastamaan häneen kohdistuneita odotuksia. Hänen sopimuksensa on katkolla tämän keskeytyksissä olevan kauden päätteeksi, ja vaikka Panthers tuleekin säilyttämään suomalaissentterin pelaajaoikeudet, on hän halutessaan vapaa palaamaan takaisin Eurooppaan.

Ja näin on myös käymässä, mikäli Jatkoajan lähteitä käy uskominen, sillä suomalaislehti kertoo Borgströmin olevan lähellä siirtoa ensi kaudeksi Helsingin Jokereihin.

[vihjeet]

Borgström pelasi NHL-uransa ensimmäiset ottelut kaudella 2017-18, kun hänen yliopistokautensa oli tullut päätökseen, ja teki neljässä ottelussa yhden maalin. Ensimmäisellä täydellä ammattilaiskaudellaan (2018-19) Borgström teki AHL:ssä 24 otteluun tehot 5+17=22 ja vietti lopulta valtaosan kaudesta Panthersin NHL-miehistössä, tehden 50 otteluun mukavat tehot 8+10=18.

Tällä keskeytyksissä olevalla kaudella Borgströmin odotettiin ottavan sen seuraavan merkittävän askeleen pelaajaurallaan. Borgstöm aloittikin kautensa ylhäällä, mutta vain neljän pelatun ottelun jälkeen hänet lähetettiin farmiin ja kutsua takaisin NHL:ään ei ole kuulunut. Myös AHL:ssä meno on ollut vaisuhkoa, sillä 22-vuotias nuorukainen on tehnyt 49 ottelussa ainoastaan tehot 11+12=23.

Mikäli siis puheet Borgströmin paluusta Suomeen pitävät paikkansa, saattaisi se olla tismalleen oikea ratkaisu hänen pelaajauransa kannalta. Toisaalta kyse saattaa olla vain huhusta, jolla Borgström pyrkii parantamaan asemiaan jatkosopimusneuvottelujen suhteen.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord