Claude Giroux ei murehdi ikäänsä – “Viime kausi jätti pahan maun suuhuni”

schedule 30 joulukuu 2020 - 22:25
person Marko Ollonqvist

Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux ei murehdi ikäänsä ja hänellä riittää selvästikin uskoa siihen, että hän kykenee parantamaan viime kauden pudotuspeleistä.

Philadelphia Flyers oli viime kauden pudotuspelien toisella kierroksella pelillisesti alakynnessä ottelusarjassa New York Islandersia vastaan, mutta kykeni pakottamaan ottelusarjan aina seitsemänteen otteluun.

Lopulta Islanders oli kuitenkin parempi, mutta Flyers otti tärkeän askeleen kohti ultimaattista tavoitettaan – Stanley Cupin voittamiseen, johon tämä joukkue on nyt valmis. Nyt, jos koskaan.

– Moni meidän joukkueemme pelaaja koki, että olisimme voineet mennä vielä hieman pidemmälle viime kaudella. Mutta se oli meille oppimisprosessi pudotuspelien osalta ja nyt tiedämme, mitkä tekemistämme asioista toimivat ja mitkä eivät, Flyersin kapteeni Claude Giroux kertoi toimittajille.

– Koen sen olleen tärkeää, että keskustelimme näistä asioista joukkueen kesken ja otimme opiksi niistä.

Giroux on ollut vuosikausien ajan joukkueensa kantava voima, etenkin runkosarjan osalta. Pudotuspeleissä meno on tosin hieman hiipunut, mutta aiempina vuosina kyse on ollut lähinnä siitä, että hänellä ei ole ollut riittävästi tulitukea ja näin ollen vastustajalle on riittänyt Giroux’n johtaman ykkösketjun pimentäminen.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja sitä se oli jo viime kaudella, sillä Flyersin nykyinen joukkue on rakennettu tätä hetkeä varten. Sen myötä myös Giroux’lta vaaditaan entistä enemmän onnistumisia niissä kevään tosipeleissä, sillä yksi maali ja kahdeksan tehopistettä ovat liian vähän, mikäli tammikuussa 33 vuotta täyttävä kanadalaistähti haluaa voittaa Stanley Cupin.

Giroux itse uskookin kykenevänsä parempaan, eivätkä häntä kiinnosta muistuttelevat kysymykset hänen iästään.

– Se, miten viime kausi päättyi, jätti pahan maun suuhuni. Mutta en ole huolissani iästäni juuri nyt. Voitte kysellä minulta näitä kysymyksiä miten paljon haluatte, mutta olen innoissani tulevasta kaudesta.

Kun Flyers-kapteenilta udeltiin, onko hänen tullut ikänsä vuoksi muuttaa jotain kesäharjoittelussaan – tai itse asiassa tämän vuoden kohdalla syksy- ja talviharjoittelussaan – viittasi hän jälleen kintaalla ikäänsä.

– En näe asiaa niin, että siinä olisi kyse iästä. Kun vanhenet, tiedät paremmin, mitkä asiat toimivat sinulle ja mitkä eivät. Yrität siis mukautua tilanteeseen ja asettaa itsesi asemaan, jossa menestyt. Tätä reittiä voit muokata harjoitteluasi kesän aikana.

Flyers avaa kautensa kuluvan kuun 13. ja 14. päivän välisenä yönä Suomen aikaa, kun joukkue isännöi kotihallissaan paikallisvastustaja Pittsburgh Penguinsia.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord